Kelebek Mobilya eğitim kursu ile sektöre personel yetiştiriyor
Pandemi ile birlikte mobilya sektöründeki artan talepler, sektörün ‘kalifiye personel’ sıkınıtısını da gündeme taşıdı.
Pandemi ile birlikte mobilya sektöründeki artan talepler, sektörün ‘kalifiye personel’ sıkınıtısını da gündeme taşıdı. Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, “Sektörün en hızlı büyüyen markası olarak nitelikli özel iş gücü ihtiyacını fazlasıyla hissediyoruz. Bu sebeple bünyemizde açtığımız eğitim kurslarıyla sektöre personel yetiştirmeye başladık” dedi.
Mobilya sektöründe gerek yurtiçi satışlar gerekse ihracata yönelik artan taleple birlikte, üretim aşamasında çalışacak mavi yaka personel ihtiyacı da büyüdü. Kelebek Mobilya, özellikle marangoz, boyacı, döşemeci gibi ustalık gerektiren işlerde çalışacak personel eksikliğine karşı, bünyesinde eğitim kurslarını hayata geçirdi.
Döşemeci, boyacı, zanaatkar aranıyor
Artan taleplerle beraber, mobilya alanında yoğun nitelikli işgücü sıkıntısı olduğunu belirten Kelebek Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Tolga Kaya, “Sektörün en hızlı büyüyen markası olarak nitelikli özel iş gücü ihtiyacımız da oldukça arttı. Özellikle koltuk gruplarında döşemeci ihtiyacı her geçen gün artmaya devam ediyor. Panel gruplarında da yapılan teknolojik yatırımlarla birlikte makine operatörü ihtiyacı söz konusu. Boyacı ve zanaatkar konusunda eleman bulmak da oldukça zorlaştı. Markamız bu açığı kendi bünyesinde açtığı eğitim kursları ile gidermeye çalışıyor” dedi.
2022 yılında 200’ün üzerinde işçi alınacak
Kelebek markası olarak büyüme trendleriyle beraber, 2021 yılında 150’nin üzerinde mavi yaka personel istihdam ettiklerini ve 2022’de de 200’ün üzerinde istihdam planlandığını açıklayan Tolga Kaya, şunları söyledi: “Kelebek Mobilya olarak nitelikli personel konusunda genç ve eğitimli arkadaşları alarak şirket içi sürekli eğitim kurslarımızla yetiştirmeye devam ediyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı işletmelerimizde teorik ve uygulamalı eğitimlerle karşılıyoruz. Mavi yaka çalışanlara daha fazla değer vererek ortak fikir yürüterek işleri kolaylaştırmaya, çalışma şartlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Gelir ve sosyal haklarını insanca yaşayabilecekleri seviyeye taşımaya çalışıyoruz.”
Teknoloji ‘mavi yaka’ şartlarını değiştirdi
Tolga Kaya söz konusu mesleklerde çalışacak işçi bulamamanın, gençler arasındaki ‘mavi yaka’ imajı olduğunun altını çizerek, “Meslekleri daha cazip kılacak şartlar ve koşulların sağlanması gerekiyor. Emek yoğun noktalarda çalışma şartlarını yeni yatırımlar yaparak düzeltiyoruz. Gelişen teknoloji iş yapış biçimlerini de değiştirdi. Gençleri bu sektöre yönlendirmek için sektörün eskisi gibi tamamen emek yoğun olmadığını kanıtlamamız lazım. Bu nedenle de gerekli otomasyon ve inovasyon yaptırımlarını yaparak işletmeleri Endüstri 4.0 seviyesine taşımak önemli. Mavi yaka da artık beden güçlerinden daha çok fikirlerini kullanarak çalışmalarını sürdürecek” diye konuştu.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.