Kepez-Santral ’de Konutlar yükseliyor

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşümü olan Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine verilecek konutların inşaatı yükselmeye başladı. 21 adet kule vincin kurulduğu projede, 1500 kişilik dev...

Yayınlanma:
Kepez-Santral ’de  Konutlar yükseliyor

Türkiye’nin en büyük ve sorunsuz kentsel dönüşümü olan Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine verilecek konutların inşaatı yükselmeye başladı. 21 adet kule vincin kurulduğu projede, 1500 kişilik dev bir işçi kadrosu arı gibi çalışıyor.

Antalya’nın değerine değer katacak Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi, hızla ilerliyor. Geçtiğimiz haftalarda 3 bin 200 hak sahibine verilecek daireler, noter huzurunda çekilen kura ile belirlenmişti. Projede, hak sahiplerine ait tüm parsellerin temel kazıları tamamlandı. Hak sahipleri bloklarının yarısından fazlasının temeli atıldı. Bu blokların zemin katlarında yer alan otoparkların inşaatı biterken, kat betonları da yükselmeye başladı. 21 adet kule vincin kurulduğu inşaat alanında 1500 kişilik dev işçi kadrosu gece gündüz çalışıyor. Şantiye alanında zamandan kazanmak adına 2 adet beton santrali kuruldu. İnşaatın ihtiyacı olan beton malzemesi anında bu santrallerden karşılanıyor.

Dünya çapında proje

Kepez-Santral mahallelerinde yeni nesil kentleşmenin en güzel örneği olan dünya çapında bir kentsel dönüşüm projesi hayat buluyor. İçinden geçen raylı sistemi, meydanları, göletleri, müzeleri, yeşil alanları, çocuk parkları, alışveriş alanları, yarı açık pasaj alanları, camiler, okullar, hastane, pazar alanlarıyla Antalya, son derece modern ve konforlu bir yaşam alanına kavuşuyor.

261 dekarlık yeşil alan

Proje, toplam 261 bin metrekare yeşil alanıyla Türkiye'ye örnek bir yaşam merkezi olacak. Yıkımı gerçekleşen 3 bin 227 evin bahçesindeki ağaçlar kesilmeyerek, tekrar yaşatılmak üzere proje alanında kurulan fidanlık içerisinde bakıma alındı. Ağaçlar proje içerisinde yeniden yaşam bulacak. Kepez Santral, Antalya'nın en prestijli yaşam merkezi olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet