Kişilerin ticaretini ve emeğini sorgulama gibi bir yetkimiz ve hakkımız yok

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış'dan Sosyal medya ve basında çıkan taksimetre ayar ücretleri ile ilgili bir açıklama yaptıÇalış : "Son zamanlarda sosyal medya ve basında çıkan taksimetre ayar ücretleri ile ilgili...

Yayınlanma:
Kişilerin ticaretini ve emeğini sorgulama gibi bir yetkimiz ve hakkımız yok

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış'dan Sosyal medya ve basında çıkan taksimetre ayar ücretleri ile ilgili bir açıklama yaptı

Çalış : "Son zamanlarda sosyal medya ve basında çıkan taksimetre ayar ücretleri ile ilgili bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Alanya’da iki tane taksimetre bayisi bulunmaktadır. Yıllardır bu taksimetrelerin ayar ve servis hizmetlerini bu bayiler yürütmektedir. 2018 seçimlerinden önce bu kişilerle görüşeceğimi ve ayarların indirimli yapılması yönünde teklif götüreceğimi söyledim. 2018 seçimlerinden sonra taksimetre zammı alınca ayar ücreti konusunda görüşme talebimizi başkanvekilimiz, Mehmet YÜKSEL beyi arayarak iletti. Ancak bu talebimize ret cevabı verildi. Buna rağmen başkanvekilimizle birlikte Mehmet beyi iş yerinde ziyaret ettik. Bize ücret konusunda “benim yapabileceğim bir şey yok” dedi. Buna müteakiben Antalya’da taksimetre ayar konusunda 15 TL indirim uygulanmasından sonra Alanya’daki taksimetre bayileri de 15 TL indirim uygulamıştır.
850 TL’nin nereye gittiği ve kimler arasında paylaşıldığı yönünde bize gelen soruların muhatabı olmadığımız için bu kapsamdaki bilgi taleplerinin taksimetre bayilerine yapılması gerekmektedir. Çünkü bizlerin başka kişi ya da kişilerin ticaretini ve emeğini sorgulama gibi bir yetkimiz ve hakkımız bulunmamaktadır. Odamızın da taksimetre ayar ücretleri konusunda karar alma yetkisi bulunmamaktadır. Bu konuda sadece indirim yapılması hususunda tavsiye mahiyetinde bir görüşme yaparak, ilgili bayilerin uygun görmesi halinde bir indirim hakkı sağlayabiliriz. Herkesin de bildiği gibi bu kapsamda taksici esnafımız adına daha önce çeşitli girişimlerimiz olmasına rağmen, ilgili kişilerden maalesef olumlu bir cevap alamadık.
Taksimetre bayilerinin emeğine ve ticaretine saygı duymakla birlikte başkalarının ticaretini ve emeğini sorgulama gibi bir yetkimiz ve hakkımız bulunmamaktadır. Biz bu konuda üzerimize düşeni yaptık ve sizler adına da yapmaya devam edeceğiz.
Taksici esnafımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadesi kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet