Koçtaş’tan Geri Dönüşüm ve İleri Dönüşüm Önerileri

Koçtaş, sürdürülebilir yaşama katkıda bulunmak isteyenlere geri dönüşüm ve ileri dönüşüm önerileri sunuyor.

Yayınlanma:
Koçtaş’tan Geri Dönüşüm ve İleri Dönüşüm Önerileri

Koçtaş, sürdürülebilir yaşama katkıda bulunmak isteyenlere geri dönüşüm ve ileri dönüşüm önerileri sunuyor. Kolay uygulanabilir çözüm önerileriyle öncelikle evlerden başlayarak dünyanın geleceğine katkıda bulunmak mümkün…

 

Yaşam alanları için tüm ihtiyaçları tek adreste buluşturan Koçtaş, evlerinden başlayarak sürdürülebilir bir yaşama katkıda bulunmak isteyenlere geri dönüşüm önerileri sunuyor. Parlak malzeme ile kaplı kutular, yumurtalık ya da bardak gibi strafordan yapılma eşyalar, seramik mutfak malzemeleri ve bazı plastik oyuncaklar gibi geri dönüştürülemeyen malzemeler için de ileri dönüşüm önerileri yine Koçtaş’ta… Kullanılmayan eşyaları atmak yerine yeniden değerlendirmek olarak tanımlanabilecek ileri dönüşüm ile evlerde hem çevre dostu hem de yaratıcı keşifler yapılabilir. 

 

İhtiyaç duyulan bir eşyayı ileri dönüşüm ile elde etmek; ham madde ve enerji kaynaklarını korumak, geri dönüştürülemeyen malzemeleri çöpe atmak yerine yeniden kullanarak atık azaltmak, karbon emisyonunun azalmasına destek olmak gibi çevreye duyarlı pek çok yarar sağlıyor. Koçtaş uzmanları bir mobilya satın almadan önce evde kullanılmayan mobilyaları incelenmeyi ve eldeki malzemeleri özellikle vintage tarzında eskitme yöntemini kullanarak dönüştürmeyi tavsiye ediyor. Yine giysi, çanta, örtü ve yastık kılıfı gibi eskiyen eşyaları da yeniden dönüştürmek mümkün… Mutfak gibi evlerde atık miktarının yüksek olduğu alanlarda da bir kutu yardımıyla kavanoz, yumurtalık gibi atıkları biriktirerek kullanmak da güzel fikir…  Alışverişlerde de geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen eşyaları tercih ederek doğanın korunmasına destek olunabilir.  Koçtaş uzmanları, satın alınacak ürünlerin etiketlerinde geri dönüştürülmüş ya da geri dönüştürülebilir ifadelerinin olmasına dikkat edilmesini öneriyor. 

 

Evlerde cam, numarası 1 ile 5 arasında olan plastikler, yemek artığı bulunmayan karton, çelik, alüminyum, kağıt ürünleri gibi geri dönüştürülebilir atıkları topladıktan sonra geri dönüşüm kutularına atarak ya da belediye ile temasa geçerek evlerden alınmasını sağlamak da büyük önem taşıyor. Geri dönüşüme uygun olmayan malzemeler için de ileri dönüşümle kendin yap fikirleri hayata geçirilebilir. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet