Kredi kartsız uçak bileti dönemi bugün başlıyor!

UcuzUcuyorum.com, Kuveyt Türk işbirliğinde geliştirdiği uçak bileti finansmanı uygulamasıyla bilet satışında yeni bir dönemi başlatıyor. Kredi kartı olanların kart limitlerini zorlamadan, kart kullanmayanların ise karta gerek...

Yayınlanma:
Kredi kartsız uçak bileti dönemi bugün başlıyor!

UcuzUcuyorum.com, Kuveyt Türk işbirliğinde geliştirdiği uçak bileti finansmanı uygulamasıyla bilet satışında yeni bir dönemi başlatıyor. Kredi kartı olanların kart limitlerini zorlamadan, kart kullanmayanların ise karta gerek duymadan internetten kolayca uçak bileti almalarına imkan tanıyacak olan uçak bileti finansmanını “Hemen Uç, Taksit Taksit Öde, Kart Limitin Azalmasın” sloganıyla tüketici ile buluşturacak.

Pek çok alanda radikal değişimler yaratan pandemi, tüketim ve harcama alışkanlıklarını da dönüştürdü. Artan akaryakıt fiyatları ve döviz kuru nedeniyle yükselen uçak bileti fiyatlarına karşı, sadece uçak bileti harcamalarında kullanılmak üzere geliştirdikleri finansman uygulamasıyla Türkiye’de bir ilke imza attıklarını belirten UcuzUcuyorum.com Proje Sorumlusu Tuğba Helvacıkara, “Uçuş maliyetleri kredi kartı limitlerini zorlayabiliyor. Limitini kullanan tüketiciler, nakit yatırmak, limit yükseltmek ya da bazı ihtiyaçlarını ötelemek zorunda kalabiliyor. Kuveyt Türk Katılım Bankası işbirliğinde geliştirdiğimiz projeyle kullanıcılara, kart limitlerini kullanmadan taksitle uçak bileti satın alma avantajı sunacağız. Tüketiciler kredi kartı limitini uçak bileti satın almak için kullanmadan günlük harcamalarına devam edebilecek. Bugün piyasaya sunduğumuz uygulamayla kredi kartı kullanmadığı için internetten uçak bileti alamayan büyük bir kesimi de online uçak bileti sistemine dahil edeceğiz” dedi.

TC  Kimlik Numarası ile Ödeme

Uçak bileti finansmanı uygulamasıyla, TC kimlik numaraları üzerinden kullanıcılara, kredi kartlarının limiti kadar değil, bireysel bankacılık puanlarına göre finansman kullanma imkanı verilecek ve finansmanın miktarını banka belirleyecek. UcuzUcuyorum.com Proje Sorumlusu Tuğba Helvacıkara, "Türkiye'de 82,8 milyon adet kredi kartı kullanılırken, 28 milyon kişinin kredi kartı bulunmuyor. Uygulamamızla kredi kartı kullanmaya çekimser yaklaşan 28 milyon tüketiciyi de online bilet almanın kolaylığı ve ödemelerini kolayca yapmanın rahatlığıyla buluşturuyoruz. Uçak biletini daha ucuza almak için çok önceden harekete geçenler, aylar boyunca söz konusu tutar kadar limitini bloke etmiş oluyor. Çocuğunu Erasmus, Work & Travel gibi programlarla yurt dışına gönderecek aileler, oldukça yüksek tutarları uçak bileti için ayırmak durumunda kalabiliyor. Uygulamamızla bu sorunlara çözüm getiriyoruz. Çocuğunu eğitim için yurt dışına gönderecek aileler, kredi kartlarını kullanmadan uçak bileti satın alabilecek” diye ifade etti. 

Tüketici önce uçup sonra ödeyecek

Bugüne kadar internetten uçak bileti alırken geçerli olan her şey bu uygulamada da birebir geçerli olacak. Kullanıcıların uygulamadan faydalanarak aldıkları biletler için yapacakları iptal, değişiklik ve iade işlemlerini ilgili havayolunun ve biletin kurallarına göre yapabileceğine değinen Tuğba Helvacıkara, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: 
“Kullanıcılar uçak biletini isterlerse ertesi gün, isterlerse 6 ay sonrası için alabilecek. Taksitlerini ödemeye başlamadan uçuşlarını gerçekleştirebilecek ya da 6 ay sonrası için ucuz yeni bir bilet satın alabilecekler. Geleneksel uygulamalarda olduğu gibi, kullanıcılar havayolu ve bilet kurallarına göre iptal ve iade işlemleri yapılamayan biletlerin ödemesini yapmak zorunda. Bu nedenle seyahat planı değişme ihtimali olan kullanıcılara iade edilebilir sınıflarda bilet almalarını tavsiye ediyoruz.”

“Türkiye’ye yeni ilkler kazandıracağız”

Kullanıcılara TC kimlik numarası üzerinden finansman olanağı sunacaklarının altını çizen UcuzUcuyorum.com Proje Sorumlusu Tuğba Helvacıkara, “Kullanıcıların bireysel ödeme güçlerine bağlı olarak istedikleri uçak biletini satın alabileceği bu yeni ödeme yöntemi ile müşterilerimize, ‘Şimdi uç, taksit taksit öde’ diyoruz. Böylece tüketici bütçesini sarsmadan biletini alıp seyahatini gerçekleştirme imkanına kavuşuyor. Yaptığımız araştırmaya göre, uygulamamızla Türkiye’nin yanı sıra dünyada da bir ilke imza attık. Benzer uygulamaları yakın zamanda daha fazla göreceğimize inanıyoruz. UcuzUcuyorum.com olarak kullanıcı deneyimi açısından her zaman bir adım önde olmayı hedefliyoruz. Teknik altyapı hazırlıklarını sürdürdüğümüz yeni projelerimizle Türkiye’ye ilkleri kazandırmayı sürdüreceğiz. Asıl şimdi uçmayan kalmasın” diyerek sözlerini bitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet