Ahlat Ağacı filminin senaristi Akın Aksu’dan eleştirmenlere tehdit

'Ahlat Ağacı' ve ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmlerinin senaristlerinden olan, Akın Aksu, kendisini eleştiren sinema eleştirmenlerine tehdit içerikli mesaj gönderdiği ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Ahlat Ağacı filminin senaristi Akın Aksu’dan eleştirmenlere tehdit

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği 'Ahlat Ağacı' ve ‘Kuru Otlar Üstüne’ gibi filmlerin senaristlerinden olan Akın Aksu, sinema eleştirmenlerine tehdit içerikli bir mesaj gönderdi.

Senaryosunu Akın Aksu’nun yazdığı ve TRT'nin yerli uluslararası dijital platformu Tabii'de yayınlanacak olan ‘Ufuklar ve Sınırlar’ adlı dizi, YouTube kanalı ‘Kutsal Motor’un ‘Kıraathane’ adlı programında gündem edilmişti. Programda Kaan Karsan, Hasan Cömert ve Zeynep Ocak, Aksu’ya yönelik eleştirilerini dile getirmişti.

Zeynep Ocak, Kıraathane’nin dünkü bölümünde, yaptıkları eleştirilerin ardından Akın Aksu’nun kendisine attığı mesajı paylaştı.

Ocak’ın aktardığına göre Aksu, “Hakkımda hiçbir şey bilmeden ileri geri konuşmuşsun. İstanbul’da oturuyorum. 1 yıl Cihangir, 4 yıldır da Kurtuluş’ta oturuyorum. ‘Adamcağız’ değilim. Bunu iyice bir öğren, hocam diyerek sergilediğin o tavırları sana yediririm” ifadelerini kullandı. Aksu mesajının devamında ise “her platforma iş yapacağını” kaydederek şu sözlere yer verdi:

“ZEKİ’YMİŞ, NURİ BİLGE CEYLAN’MIŞ, HEPSİNİ ELEKTEN GEÇİRİYORUM”

“Gelelim diziye, projeden korkmana gerek yok. Çünkü Cihangir’de senin gibi kompleksli, seçkinci, trajedisi görünmeyecek kadar derinliksiz ve boyutsuz insanları ele almıyoruz. Biz daha çok sinemacıları, yani kendimizi ön plana alarak eleştiriyoruz ve Zeki’ymiş [Demirkubuz], Nuri Bilge Ceylan’mış hepsini elekten geçiriyorum. Aynı kendimi geçirdiğim gibi. TRT meselesini de açıklayayım. Bildiğin gibi TRT ve Kültür Bakanlığı’ndan fon almak yurtdışı fonlar için büyük referanstır ve bu yüzden sağcılar değil, solcu, Kürt ve feminist sinemacı arkadaşlarımız da devletin kuyruğundadır. Ben de her platformda iş yaparım, umurumda bile olmaz.”

“YANINDAKİ ERKEKLERİN TELEFON NUMARASINI YOLLA”

Ocak’ın aktardığına göre Aksu, programın diğer yorumcularından Hasan Cömert ve Kaan Karsan’ın numaralarını şu şekilde istedi:

“Bana yanındaki erkeklerin telefon numarasını yolla. Bir de o zavallıların numaralarını bulmaya çalışırsam sinirim katlanacak. Arkadaşlarının cezaları ve pişmanlıkları kat kat artacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet