Alanya'da Ramazan rüzgarı! Geleneksel meydan kapılarını açıyor

Alanya Belediyesi’nin Ramazan ruhunu yeniden canlandırmak için Ramazan Meydanı'nı 11 Mart Pazartesi günü açıyor. Bir ay boyunca sürecek olan etkinliklerde, gölge oyunundan konserlere, sanat stantlarından ünlü isimlerin sahne performanslarına kadar pek çok renkli etkinlik yer alacak.

Yayınlanma:
Alanya'da Ramazan rüzgarı! Geleneksel meydan kapılarını açıyor

11 Mart tarihinde başlayarak 8 Nisan’a kadar 1 ay boyunca açık olacak Alanya Belediyesi Ramazan Meydanı’nda etkinlikler kapsamında; Karagöz Hacivat gölge oyunu, orta oyunu, semazen, sihirbaz, jonglör, palyaço ve bubble gösterisi, çember ve balon gösterileri ile ilahi, şiir, söyleşi ve konserler yer alacak. Etkinlik alanında belediyenin ikram çeşmesinden vatandaşlara Osmanlı şerbeti ikram edilirken, meydana kurulan stantlardan ise vatandaşlar iftar sonrası çay, kahve, yöresel tatlılar, pamuk şeker, osmanlı macunu, patlamış mısır gibi lezzetlerden de alabilecek. Ayrıca meydanda kaligrafi ve ebru sanatı gibi pek çok sanat stantları da yer alacak. Alanya Belediyesi Ramazan Meydanı ünlü isimleri de konuk edecek. Meydanda; Ender Doğan, Uğur Işılak, Murat Belet, Esat Kabaklı, Ali Kınık, Orhan Hakalmaz gibi birbirinden ünlü isimler sahne alacak.

“GELENEKSEL RAMAZAN MEYDANI’MIZ KAPILARINI AÇIYOR”

Ramazan Meydanı’ndaki tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, geleneksel hale getirilen Ramazan şenliklerine vatandaşları davet ederek her zaman olduğu gibi yine eski Ramazanları aratmayacaklarını söyledi. Başkan Yücel, “Bu yıl da Ramazan Meydanı’mıza, mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun gelenek ve kültürlerimize ait etkinlikler düzenleyeceğiz. Ramazan Meydanında organize edeceğimiz etkinliklerle eski ramazanları aratmayacağız. Her akşam iftardan sonra şenlik alanımızda hem çocuklarımız hem de yetişkinler için birinden farklı programlar düzenleyeceğiz. Bütün hemşehrilerimi davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet