Antalya'da 1138 tarihi eser gün yüzüne çıktı!

Antalya'da 2023 yılı arkeolojik kazıları, 20 antik kentte bulunan 1138 tarihi eserin ortaya çıkmasıyla zenginleşiyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, kazıların verimli geçtiğini ve Türk akademisyenlerin liderliğinde önemli buluntulara ulaşıldığını belirtti.

Yayınlanma:
Antalya'da 1138 tarihi eser gün yüzüne çıktı!

Antalya'da 2023 yılında gerçekleştirilen arkeolojik kazılarda, 20 antik kentte toplamda 1138 tarihi eser gün yüzüne çıktı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, kazıların oldukça verimli geçtiğini ve Türk akademisyenlerin liderliğinde yürütülen çalışmalarda önemli buluntular elde edildiğini açıkladı.

Antalya'da devam eden arkeolojik çalışmaların, bölgenin zengin kültürel mirasına önemli katkılar sağladığı vurgulandı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zoroğlu, 20 antik kentte yürütülen kazı çalışmalarının, geçmiş uygarlıklara ev sahipliği yapan bölgenin geniş bir kültürel mirasa sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.

ÖDENEK AKTARILDI, ONARIM VE RESTORASYON PROJELERİ SÜRÜYOR

İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, 2023 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Antalya'daki kazılara yaklaşık 200 milyon liralık ödenek aktarıldığını açıkladı. Bu ödeneklerle kazı alanlarında belirlenen projelerin onarım ve restorasyon çalışmalarının sürdüğünü belirten Zoroğlu, elde edilen eserlerin müzelere devredildiğini ifade etti.

SYEDRA ANTİK KENTİ'NDE ROMA DÖNEMİNE AİT HEYKELLER BULUNDU

Öne çıkan buluntular arasında Syedra Antik Kenti'nde Roma dönemine ait 1800 yıllık iki heykelin bulunması dikkat çekti. Ayrıca Alanya'da iki 'Nike' heykeli ile Julius-Claudiuslar döneminden bir portre ortaya çıkarıldı. Zoroğlu, aynı zamanda Syedra'da 'Herakles'in 12 İşi' mozaiğinin onarım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

GELECEĞE MİRAS PROJESİ İLE ÇALIŞMALAR ARTIYOR

Bölgenin kültürel mirasını gelecek nesillere taşıma amacı güden "Geleceğe Miras Projesi"nin, bakanlık tarafından hayata geçirildiği ifade edildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Zoroğlu, projenin önemine vurgu yaparak, bu yıl yapılacak çalışmaların daha kapsamlı hale getirileceğini ve geçmişte yapılmayan işlerin gerçekleştirileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet