Sinema Dünyasının Usta İsmi Salahattin Yücel Uçanoğlu Aramızdan Ayrıldı

Yönetmen ve senarist Salahattin Yücel Uçanoğlu, Türk sinemasına birçok önemli eser kazandırmış isimlerden biri olarak 90 yaşında yaşamını yitirdi. Uçanoğlu'nun kızı Ayşegül Uçanoğlu, babasının vefatını sosyal medya üzerinden duyurdu. Sanatçının cenaze töreni ise yarın Beşiktaş Sinanpaşa Camisi'nde gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:
Sinema Dünyasının Usta İsmi Salahattin Yücel Uçanoğlu Aramızdan Ayrıldı

Türk sinemasının değerli isimlerinden yönetmen ve senarist Salahattin Yücel Uçanoğlu, hayatını kaybetti. 90 yaşında aramızdan ayrılan usta sanatçının kızı Ayşegül Uçanoğlu, babasının vefat haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Yücel Uçanoğlu'nun cenaze töreni ise yarın Beşiktaş Sinanpaşa Camisi'nde düzenlenecek ve cenaze sonrası defnedilecek.

Sinemaya adımını 1960 yılında "Yanık Ömer" filmiyle atan ve sonrasında "Gurbetçiler", "Kara Öfke", "İyi Aile Robotu", "Sığıntı" ve "Kralların Öfkesi" gibi birçok önemli esere imza atan Uçanoğlu, 1960-2005 yılları arasında 160'ın üzerinde yapımda yönetmen, 136 yapımda ise senarist olarak yer aldı. Ayrıca dört filmde yapımcılık görevini üstlendi.

Ünlü sinema oyuncusu Esen Püsküllü ile 1966'da evlenen Uçanoğlu'nun Ayşegül ve Ahmet isimli iki çocuğu bulunmaktadır. Sinema dünyasına bıraktığı izler ve değerli eserleri ile Türk sinemasına katkı sağlayan usta ismin vefatı, sinema severler tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet