Usta oyuncular Antalya'ya geliyor! 'Şifa Niyetine' adlı gösteriyle seyirciyle buluşacak

Altan Erkekli ve Veysel Diker'in sahne aldığı 'Şifa Niyetine' gösterisi, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Antalya seyircisiyle buluşuyor.

Yayınlanma:
Usta oyuncular Antalya'ya geliyor! 'Şifa Niyetine' adlı gösteriyle seyirciyle buluşacak

Antalya, Aralık ayında da birçok kültür-sanat etkinliğine ev sahipliği yapmaya devam edecek. Şehirdeki sanatsal etkinlikler hız kesmeden sürüyor. Türkan Şoray Kültür Merkezi yeni etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Altan Erkekli ve Veysel Diker’in 2 perdelik ‘Şifa Niyetine’ adlı gösterisi, 6 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de Türkan Şoray Kültür Merkezi ev sahipliğinde Antalya izleyicisi ile buluşacak.

Orkestranın (piyano, kontrbas, gitar, çello, perküsyon) müziklere eşlik ettiği ‘Şifa Niyetine’ gösterisinde; Altan Erkekli, hayatı ile ilgili önemli kesitleri, Veysel Diker de Anadolu türkülerinin batı alt yapılı aranje edilmiş halini seyirciye sunuyor. Sözün ve müziğin iç içe olduğu süreç, seyircide, bazen hüzün bazen gülmeye dönük duygusal etkiler bırakıyor. Altan Erkekli’nin kendi hayatından paylaştığı kesitler, içerik olarak yakın Türkiye özel tiyatro tarihine ve Cumhuriyet’in sanatla olan ilişkisine seyirciyi tanık tutuyor. Veysel Diker’in seslendirdiği türküler, kentleşme sonucu kendine yabancılaşma sorunu yaşayan hedef kitleye öze dönüşü amaçlıyor. Gösteride yer alan türküler, Pasaj Müzik etiketi ile albüm olarak basıldı. Albüm sanatçısı Veysel Diker, 2019 yılında Altın Kelebek Müzik Ödülleri’ne aday gösterilmiştir. Şifa Niyetine gösterisi, 2017-2018 sanat sezonunda, T.C. Kültür Bakanlığı’ndan özel tiyatrolara verilen destek kapsamında, devlet yardımı almıştır. 6 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de Türkan Şoray Kültür Merkezi ev sahipliğinde sahnelenecek olan ‘Şifa Niyetine’ adlı gösterinin ise biletlerine online olarak erişim sağlamak mümkün olup biletler 230 TL’den başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu.

TÜRKAN ŞORAY KÜLTÜR MERKEZİ HAKKINDA

Türkan Şoray Kültür Merkezi, 658 kişilik seyirci kapasiteli salonlara sahip. Merkezde ayrıca otopark, enstrüman ve sahne depoları, orkestra, prova, aksesuar, yönetim odaları, kulis, atölye, fuaye-sergi salonu, sanat sokağı ve sosyal etkinlik terası da yer alıyor. İki ana taşıt ve yaya aksı üzerinde konumlandırılmasıyla aynı zamanda kent mimarisi için de köprü görevi gören Kültür Merkezi’nde fuayenin, atölye ve prova salonlarının konumlandırılması kent sakinleri ile salon kullanıcılarını buluşturacak şekilde tasarlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet