Kurbanlık Satışları Başladı

Alanya belediyesinin Çıplaklı, Konaklı, Demirtaş ve Mahmutlar ’da belirlediği kurban satış noktalarına, veteriner hekimlerin kontrollerin ardından kurbanlıklar getirilmeye başlandı.İlçe genelinde 4 ayrı noktada kurban satış...

Yayınlanma:
Kurbanlık Satışları Başladı

Alanya belediyesinin Çıplaklı, Konaklı, Demirtaş ve Mahmutlar ’da belirlediği kurban satış noktalarına, veteriner hekimlerin kontrollerin ardından kurbanlıklar getirilmeye başlandı.

İlçe genelinde 4 ayrı noktada kurban satış yeri hazırlandı. Hem kurbanlık almaya gelen vatandaşların hem de havyan satıcılarının ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde hazırlanan kurban satış alanında su, lavabolar ve tuvaletler bulunuyor.

Çıplaklı Mahallesindeki kurban satış noktasında denetleme yapan Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali Yavuz, büyük ve küçükbaş kurbanlıkların satış yerlerine getirilmeden önce kontrollerinin yapıldığını, kurban olabilecek özellikleri taşıyan hayvanların satış noktalarına alındığını söyledi. Hem dini açıdan hem de insani açıdan hayvanın kurban olarak kesilebilecek vasıflara sahip olması gerektiğinin altını çizen Yavuz, şu bilgileri verdi. “ Satış noktalarımıza kurbanlıklar getirilmeye başlandı. Burada vatandaşlarımın dikkat etmesi gereken en önemli husus kurbanlıkların yaşı ile ilgilidir. Büyük baş hayvanlarda 2 yaşından, küçükbaş hayvanlarda 1 yaşından büyük olması gerekiyor. Bu konuda sorun yaşayan vatandaşlarımız Veteriner Müdürlüğümüze, satış noktalarında görev yapan zabıta ve belediye görevlilerine başvurabilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet