KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ MURAT KAPLAN VE SERHAN KANSU’YLA DEVAM ETTİ

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklerin 2. gününde yazar, akademisyen ve savaş sanatları ustası Murat Kaplan ve Yazar Serhan Kansu birer söyleşi yaptılar.“Etkili...

Yayınlanma:
KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİKLERİ MURAT KAPLAN VE SERHAN KANSU’YLA DEVAM ETTİ

Alanya Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kütüphane Haftası etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklerin 2. gününde yazar, akademisyen ve savaş sanatları ustası Murat Kaplan ve Yazar Serhan Kansu birer söyleşi yaptılar.


“Etkili İletişimin Nöro-Linguistik Kodları ve Yüz Okuma Sanatı” konulu söyleşisiyle, sabah saatlerinde Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde vatandaşlar ve öğrencilerle buluşan Murat Kaplan, iletişimi farklı boyutlarıyla anlattı.

“İÇERİDE NE VARSA DIŞARIYA O YANSIR”
“Samimiyet kadar güzel koku, nezaket kadar şık takı yoktur” sözleriyle söyleşisine başlayan Murat Kaplan, etkili iletişim için gerekli olan temel bilgileri verdi. Kaplan, iletişimde farkındalık, kaliteli iletişim için beden, zihin ve kalp sağlığının yani bütüncül sağlığın önemi, karşındakini anlama niyeti gibi pek çok konuda dünyanın en iyi üniversiteleri tarafından yapılan araştırmalardan örnekler sundu. Yüz okuma sanatıyla ilgili de salondakilerle uygulamalı çalışmalar yapan Murat Kaplan, konuklarına unutulmaz bir sunum yaptı.

Söyleşinin sonunda Belediye Meclis Üyesi Emine Çalış, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel adına Murat Kaplan’a teşekkür ederek, içinde Belediye yayınlarının yeraldığı bir çanta takdim etti.

“ÇOCUKLARA YARATICI OLMAK VE FARKLI DÜŞÜNME YOLLARI ANLATILDI”
Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında öğleden sonra Emine Hacıkura Kütüphanesi’nde “ Çocuklar için Felsefe ve Yazarlık” konulu söyleşisiyle yazar Serhan Kaplan ilkokul öğrencileriyle biraraya geldi.
Yazar Serhan Kansu, çocuklara farklı düşünebilme ve yaratıcı olmanın yollarını anlattı. Konuları oyunlaştırarak çocuklara anlatan yazar Kansu, alakasız kelimeleri bir araya getirerek nasıl hikaye yazıldığını gösterdi. Yaratıcılığı geliştirme alıştırmaları da yapılan söyleşi de Kansu, çocuklara betimleme çalışmaları yaptırdı.

Her iki yazar da söyleşinin sonunda dinleyicileriyle sohbet ederek oyucuları için kitap imzaladı.

YARINKİ PROGRAM:
27 Mart Çarşamba
Saat 10.00-11.00 Emine Hacıkura Kütüphanesi– Serhan Kansu (Çocuklar İçin Felsefe ve Yazarlık)
Saat 13.00-14.15 Demirtaş Hikmet Mustafa Akın Halk Kütüphanesi- Serhan Kansu (Çocuklar İçin Felsefe ve Yazarlık)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet