Lüleburgaz’da O güzergahlar için imzalar atıldı!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, D-100 Karayolu, İstasyon ve Turgutbey Caddeleri’ne Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması için Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlü Osman Ünal’la ön protokol imzaladı.

Yayınlanma:
Lüleburgaz’da O güzergahlar için imzalar atıldı!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, D-100 Karayolu, İstasyon ve Turgutbey Caddeleri’ne Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması için Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlü Osman Ünal’la ön protokol imzaladı. Tamamen belediyenin kendi öz kaynaklarıyla yapılacak EDS sistemiyle vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu söyleyen Gerenli, “Amacımız can yakmak değil can kurtarmak” dedi.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürü Osman Ünal’la, kentin ana arterleri olan D-100 Karayolu, Turgutbey ve İstasyon Caddeleri’ne EDS kurulması için ön protokol imzaladı. Lüleburgaz Belediyesi Hizmet Binası’nda imzalanan ön protokolde Başkan Gerenli önemli mesajlar verdi.

ÖZ KAYNAKLARLA YAPILACAK

EDS’nin Lüleburgaz Belediyesi’nin tamamen öz kaynaklarıyla kurulacağını kaydeden Gerenli, esas amacın vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Gerenli, “Amacımız can yakmak değil insanların can ve mal güvenliğini sağlamak. D-100 Karayolu Lüleburgaz’da şehrin içinden geçen uluslararası bir yol. Bu yol şu anda vatandaşlarımızın can ve mal tehdit oluşturuyor. Daha sonraki süreçte bu yol uluslararası yol olmaktan çıksa da şehrimizin merkezinden geçen ana bir bulvar olacak. Trafik akışı devam ettiği sürece buradaki riskler devam edecek. O nedenle bütün amacımız can yakmak değil, can ve mal güvenliğini korumak” diye konuştu.

“BİR KİŞİNİN DAHA CANI YANMASIN”

Özellikle D-100 Karayolu’nda geçmişte ve günümüzde çok fazla can kaybı yaşandığını hatırlatan Başkan Gerenli, “Bizim en büyük isteğimiz bundan sonra bir kişinin daha canı yanmasın diye bütün tedbirleri almak boynumuzun borcu. D-100 karayolunda trafik akışı devam edeceği ve kenti tam ortadan böldüğü için özellikle o bölgede ve İstasyonla Turgutbey Caddesi gibi ana arterlerde mal ve can güvenliğini korumak için bunu yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

TRAFİK İHLALLERİ AN BE AN İZLENECEK

Söz konusu güzergahlarda hız tüneli şeklinde EDS’de aynı zamanda kırmızı ışık ve hatalı park gibi trafik ihlalleri de emniyet birimleri tarafından an be an izlenip, kayıt altına alınacak.

O MAHALLEYE KURULACAK

Kurulduğunda trafik kazalarını ve trafik ihlallerini önemli ölçüde azaltması planlanan EDS sisteminin merkez binası Lüleburgaz Belediyesi tarafından Yıldız Mahallesi Donatım Sokak’a yapılacak. Bina yapımı tamamlandıktan sonra belediye tarafından Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilecek.

KIRKLARELİ – BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet