Macun Deresi artık kokmayacak

Büyükşehir’den Aksu’ya 35 milyon TL’lik alt yapı yatırımıAntalya Büyükşehir Belediyesi’nin,Aksu’da başlattığı alt yapı seferberliği kapsamında Macun Mahallesi’nde 10 bin metrekanalizasyon şebeke hattı yapıyor.Toplam...

Yayınlanma:
Macun Deresi artık kokmayacak

Büyükşehir’den Aksu’ya 35 milyon TL’lik alt yapı yatırımı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin,Aksu’da başlattığı alt yapı seferberliği kapsamında Macun Mahallesi’nde 10 bin metrekanalizasyon şebeke hattı yapıyor.Toplam 35 milyon TL maliyetli proje kapsamında ilçenin kanayan yarası haline gelen Macun Deresi’nin koku sorunu da ortadan kalkacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, ilçelerin yıllanmış alt yapı sorunlarını çözmeye devam ediyor. Geçtiğimiz ay Aksu’da ASAT isale hattının temelini atan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu’daki Macun Deresi’nin koku sorununu ortadan kaldıracaklarının sözünü vermişti. ASAT Genel Müdürlüğü Aksu’nun kanalizasyon sorununa kalıcı çözüm bulmak amacıyla hayata geçirilen ve 2 etaptan oluşan alt yapı projesine başladı.

İlk etap temmuzda bitecek

Aksu ilçesi, Macun Mahallesi’nde 10 bin metrelik kanalizasyon şebeke hattının yapılması ile projenin 1. etabı tamamlanmış olacak. Kanalizasyon şebekesinin bu yaz hizmete girmesi planlanıyor.Projenin ikinci etabı kapsamında ise Macun ve Barbaros mahallelerinde tamamı 15 bin metrelik kolektör ve şebeke hattı inşa edilmesi yer alıyor. İki etap halinde projelendirilen kanalizasyon hatlarının maliyeti 18 milyon TL.

Yağmur suyu tahliye sorunu da bitecek

Aksu’da kanalizasyon ile eş zamanlı olarak yağmur suyu tahliyesi için de yeni bir proje hayata geçiriliyor. Yaza kadar bitirilmesi ön görülen yağmur suyu çalışmaları ile Macun Deresi’ne kapalı betonarme kutu menfezler inşa ediliyor. 2015 yılında projenin ilk etabı tamamlanmıştı. Projenin devamında 810 metre uzunluğunda olacak kapalı menfez hat ile yağmur suyu tahliyesi sağlanacak. 17 milyon TL maliyeti ile bu proje ile aynı zamanda çevre sağlığı açısından önemli bir sorun da tarihe karışacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet