Makamında kabul etti

Vali Münir Karaloğlu Suudi Arabistan Ankara Büyük Elçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji’yi makamında kabul etti.Büyükelçi El Khereiji’nin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, Büyükelçi...

Yayınlanma:
Makamında kabul etti

Vali Münir Karaloğlu Suudi Arabistan Ankara Büyük Elçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji’yi makamında kabul etti.

Büyükelçi El Khereiji’nin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, Büyükelçi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi adına karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Bir yıldır Türkiye’de görev yaptığını belirten Büyükelçi El Khereiji, Antalya’nın, Türkiye’nin en güzel yerlerinden birisi olduğuna ve özellikle turizm açısından çok kıymetli olduğuna dikkat çekti.

Vatandaşlarına İstanbul ve Bursa dışında Antalya’yı da tavsiye edeceğini kaydeden Büyükelçi, her iki ülke arasında güçlü ilişkiler olduğunu aktardı. Büyükelçi Khereiji, Arap turistlerin Antalya'ya gelmemesinin bir sebebi olmadığını, tersine onları çekebilecek birçok unsurun bir arada olduğunu kaydetti.

HEDEF AVRUPA'YA GİDEN TURİSTLERİ ANTALYA'YA ÇEKMEK

Vali Münir Karaloğlu da Büyükelçi'ye Antalya'nın demografisi hakkında bilgi verdi. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki siyasi ve ticari ilişkilerin iyi olduğunu belirten Karaloğlu, Türkiye'ye yıllık 650 bin Suudi turist geldiğini söyledi. Bu turistlerin daha çok İstanbul, Bursa ve Karadeniz'i tercih ettiğini dile getiren Karaloğlu, “Son yıllarda Ortadoğu'daki fuarlara katılarak buradaki insanların Antalya'yı tercih etmesini istiyoruz. Rakamlar küçük olsa da oransal olarak artışımız var. Hedefimiz Avrupa'yı tercih eden turistlerin Antalya'ya gelmesini sağlamak. Mesafe olarak da iki ülke birbirine çok yakın" diye konuştu. Vali Karaloğlu, Antalya'da Arap turistlerin sevebileceği çok güzel doğal yeşil alanların, şelalelerin olduğunu anlattı.

TARIMSAL TİCARET ARTTIRILABİLİR.

Büyükelçi El Khereiji’nin mesleki hayatında Tarım Bakanlığı ve tarımsal alanda faaliyetlerinin olduğunu belirten Vali Karaloğlu, Antalya’nın aynı zamanda bölgenin ve Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çekti.

Özellikle örtü altı tarımsal ürerimde Antalya’nın sebze ve meyve üretimindeki başarılarını aktaran Vali Karaloğlu, Antalya’da her türlü sebzenin ve tropikal ürünlere varıncaya kadar birçok meyvenin yetiştiğini ifade ederek, Suudi Arabistan ile tarımsal ticaretin arttırabilmesi adına ortak adımlar atılabileceğinin altını çizdi.

Büyükelçi El Khereiji’nin tarım’da da, turizm de de iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla elinden geleni yapacağını bildirmesinin ardından ziyaret, Vali Münir Karaloğlu’nun Büyükelçiye “Su Altı Cenneti Antalya” kitabı ve Arapça Antalya tanıtımı videosu takdim etmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet