Manavgat Yangınında Traktörleri Kullanılamaz Hale Gelen Çiftçilere 16 Adet Traktör Teslim Edildi

Vali Ersin Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla, yangın felaketinde traktörleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda,...

Yayınlanma:
Manavgat Yangınında Traktörleri Kullanılamaz Hale Gelen Çiftçilere 16 Adet Traktör Teslim Edildi

Vali Ersin Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla, yangın felaketinde traktörleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlar için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın çalışmalarıyla temin edilen 16 adet traktör çiftçilere teslim edildi. Törende konuşan Vali Yazıcı; “Yaralarımızı sarmaya devam ediyoruz. Bugün yangında traktörleri kullanılamaz hale gelen çiftçilerimize 16 adet traktörü teslim ettik. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Antalya Manavgat'ta tarihin en büyük yangınından sonra evleri, eşyaları, araçları yanan, hayvanları telef olan vatandaşların yaraları sarılmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yangın afetinden zarar gören çiftçilere traktör bağışı çağrısı yapılmasının ardından yangında traktörleri zarar gören 16 aileye yeni traktörleri teslim edildi. Manavgat Gençlik Merkezi'nde düzenlenen araçların teslim törenine Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Tuba Vural Çokal, Albayrak Grubu şirketlerinden TÜMOSAN'ın Genel Müdürü Halim Tosun ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Antalya’da Toplam 25 Traktör Yandı

Törende konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Antalya'da, Muğla'da, değişik bölgelerde büyük yangınlar oldu. Manavgat'ta yangın 11 gün sürdü. Burada yangını yaşadık, kontrol altına almak için birlikte çalıştık. Bizim günlük hayatımızda ihtiyacımız olan birçok şey yandı. Yangının söndürülmesi için ilgili kurumlar ile yoğun çaba sarf ettik, diğer taraftan ise vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalıştık. Hep beraber sahadaydık. Cumhurbaşkanımız yerinde incelemeler yaptı. Kalemler Mahallesi'ne yaptığı ziyaret sırasında çiftçilerimiz traktörlerinin yandığını söyledi. Cumhurbaşkanımız Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza talimat verdi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanımız gereğini yapacağını söyledi. Birkaç gün içerisinde 4 traktör geldi. Toplam 25 traktör Antalya'da yandı. Bir vatandaşımız traktörünün kaydının dahi olmadığını söyleyerek, almaktan feragat etti. 4 vatandaşımız da traktör almak yerine bedellerinin ödenmesini istedi. AFAD, bu bedelleri ödedi. Bugün 16 traktörün dağıtımını yapıyoruz. Yaraların sarılması için ne yapılması gerekiyorsa gözden geçireceğiz. Ankara'da da birkaç gün önce bundan sonra yaşanacak afetlere nasıl daha iyi hazırlanabiliriz bunu değerlendirdik. Birçok ülkeye göre biz afetle mücadelede daha iyiyiz ama bunu da yetersiz görüyoruz." dedi.

16 Traktörü Vatandaşlarımıza Hibe Eden İki Firmamıza Teşekkür Ediyoruz

Traktör dağıtımının kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Ben de bir çiftçi çocuğuyum. Çocukluğumda babamın çiftliğinde çok çalıştım. Araç sürmesini traktörde öğrendim. Manavgatlılar ile çok ciddi dayanışmamız vardı. Traktörü olanlar başkalarına yardım ederdi. Bugün gerçekten 16 traktörü vatandaşlarımıza dağıtırken hibe eden iki firmamıza teşekkür ediyoruz. Bu firmalarımız bu traktörleri güçlü bir şekilde üretiyorlar. Aynı zamanda ihraç da ediyorlar. Türkiye'nin her yerinden insanlar arayarak yardım yapmak istediklerini belirtti. Biz de o zaman şunu dedik. Bizim milletimiz cömerttir. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. TÜMOSAN ve Türktraktör'e teşekkür ediyoruz." açıklamasını yaptı.

Yaralarımızı Sarmaya Devam Ediyoruz

Yangında zarar gören vatandaşların yaralarının sarılmaya tüm hızıyla devam edildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Traktör teslim törenimize hepiniz hoş geldiniz. İnşallah böyle bir afeti bir daha yaşamayız temennisi ve duasıyla sözlerime başlamak istiyorum. Yaklaşık bir buçuk ay önce 28 Temmuz günü Orman Bölge Müdürümüzün telefonuyla Manavgat Kalemler’in 4,5 – 5 kilometre yukarısında bir yangın başladığı ihbarıyla bölgeye geldik. Ne yazık ki yangın farklı noktalara da sıçrayarak devam etti. Maalesef bu yangın felaketinde vefat eden hem vatandaşlarımız hem de görevli personelimiz oldu. Onların ailelerine de buradan başsağlığı diliyorum. Tüm bölgemize geçmiş olsun. Türk Milleti bunu her zaman başardığı gibi Manavgatlılar, Aksekililer, Gündoğmuşlular, Alanyalılar da bu zor zamanlarımızda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeyi başardı. Birbirimizle kenetlenerek bu zor günlerden hep birlikte çıkıyoruz. Tabi ki güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlıklarımızla bu afet bölgesindeydi ve Sayın Dışişleri Bakanımızın koordinasyonunda yangın ve sonrası yönetildi. Bu süreç içerisinde vatandaşımızın doğal ve acil ihtiyaçlarını yangın devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak temin ettik. Barınmadan yeme içmeye kadar en temel ve en acil ihtiyaçları çok seri bir şekilde yerine getirildi. Sahadaki yıkım çalışmaları, tespitler ve hepinizin bildiği gibi inşaatlarda başladı. İnşallah bu zorlu süreci en kısa zamanda yaralarımızı sararak geride bırakacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin En Büyük Orman Yangınlarından Birisini Yaşadık

Türkiye’nin en büyük orman yangınlarından birini yaşadıklarını aktaran Vali Yazıcı; “Tabi az önce Sayın Milletvekilimizin ifade ettiği gibi 61 bin hektara yakın orman alanı, 18 bin hektara yakında tarımsal ve köy içi olmak üzere Türkiye’nin en büyük yangınlarından birini yaşadık. Rabbim inşallah bir daha böyle büyük felaketler ile bizleri sınamasın. Ben tekrar büyük geçmiş olsun derken Türk Traktör ve TÜMOSAN’ada bizlere göstermiş olduğu bu güzellikten dolayı, yapmış olduğu bu güzel katkıdan dolayı, Türkiye’nin önder ve örnek çiftçileri olan Antalya Manavgat çiftçisine bu güzelliği yaptıkları için çok teşekkür ediyorum. Şunu da TÜMOSAN ve Türk Traktör’e söylemek isterim ki, bu traktörlerle bu güzel ülkemize en güzel en özel ürünler yetiştirilmeye devam edecektir. Antalya çiftçimiz örnek çiftçidir. Bu güzel destek ve çalışmalarla inşallah bu ürünler daha da artarak devam edecektir. Tekrardan hepimize geçmiş olsun.” dedi.

Yangında traktörü kullanılamaz hale gelen afetzede Orhan İşbilir ise; “Bütün devlet büyüklerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu sıkıntılı günlerde elimizden tuttular, bizleri yalnız bırakmayıp kalkındırmaya çalıştılar. Hepsine teşekkür ediyorum. Devletimiz çok büyük. Bu kötü günleri hep birlikte atlatacağız. Biz bu yangınla cenneti görmeden adeta cehennemi gören yaşayan kişiler olduk. Bu zor günlerde devletimiz elimizden tuttu. Hepsinden Allah razı olsun. Cumhurbaşkanıma, Bakanlarıma, Valime hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu yangında her şeyimizi kaybettik. Yavaş yavaş yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Bu kötü günümüzde desteğinizi görmek birleri son derece mutlu etti.

İlk Testi Bakan Çavuşoğlu Yaptı

Konuşmaların ardından 16 traktör sahiplerine kura yöntemi ile teslim edildi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, teslim töreninin ardından farklı iki traktörün üzerine çıkarak ilk testi kendisi yaptı. Daha sonra çiftçiler kendi traktörlerine binerek ilk kez kontak çevirdi.

Traktör teslim töreninin ardından Vali Yazıcı ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun katılımlarıyla yangından etkilenen bölgelerde tamamlanan ve devam eden çalışmaların değerlendirildiği Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet