Manisa’da Katı Atık Tarifesi Eylemi !

Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyeleri, Şehzadeler Belediyesi’nin 2020 yılı katı atık toplama tarifesini karara bağlayacağı meclis toplantısının yapıldığı saatlerde, yasalara ve yönetmeliğe aykırı olduğu iddia edilen katı...

Yayınlanma:
Manisa’da Katı Atık Tarifesi Eylemi !

Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyeleri, Şehzadeler Belediyesi’nin 2020 yılı katı atık toplama tarifesini karara bağlayacağı meclis toplantısının yapıldığı saatlerde, yasalara ve yönetmeliğe aykırı olduğu iddia edilen katı atık tarifelerini protesto etti.

Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyeleri, Şehzadeler Belediyesi’nin 2020 yılı katı atık toplama tarifesini karara bağlayacağı meclis toplantısının yapıldığı Belediye Kültür Sitesi önünde basın açıklaması yaparak, katı atık tarifelerindeki usulsüzlüğü protesto etti. Şehzadeler Belediyesi Meclis Toplantısının başladığı saatlerde düzenlenen eylemde topluluk adına basın açıklamasını okuyan Uğur Doğan, İlçede 3 aydır uygulanan Katı Atık Yönetim Sistem Ücreti’ne (KAYSÜ) karşı oluşan kamuoyu baskısından dolayı Şehzadeler Belediyesi’nin, meclis toplantısından bir gün önce Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyesi olarak kendisini ve Semiha Hasgör’ü belediyeye davet ederek görüş alış-verişinde bulunduğunu ifade etti.
“ÜCRETLENDİRME YASALARA VE YÖNETMELİĞE AYKIRI!!
KAYSÜ ücretlendirmesinde hukuksuzluk yapıldığını ve bu yasa dışı duruma karşı olduklarını kaydeden Doğan, Şehzadeler belediyesinin daveti üzerine Komisyon başkanı, Belediye başkan yardımcısı ve tarife raporunu hazırlayan bürokratların bulunduğu bir toplantı yaptıklarını belirterek toplantıda neler konuşulduğu ile ilgili şunları söyledi “Meclis toplantısında alınması düşünülen 2020 yılı katı atık toplama tarifeleri kararının yasalara ve yönetmeliğe aykırılık teşkil ettiği için bunu yargıya taşıdığımızda iptal edilebileceğini söyledik ve bu konuda kendilerine yazılı üç sayfalık rapor sunduk. Bu görüşme ve uyarımız sonucu kararı yeniden görüşmek üzere komisyona geri çektiklerini söylediler. Biz de Manisa yurttaş inisiyatifi olarak bugün yapılan meclis toplantısı öncesi katı atık tarifelerine olan tepkimizi koymak için eylem gerçekleştirdik.”
MHP-AKP-CHP KABUL ETTİ, İYİ PARTİ ÇEKİMSER KALDI
Ellerinde; “Belediyeler ticarethane değildir”, “katı atık rezaletine son”, “Biz halkız kaz değiliz, sesimize kulak verin” yazılı dövizleri taşıyan Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyesi vatandaşlar, basın açıklamasının ardından Şehzadeler Belediyesi Meclis Toplantısı’nın yapıldığı Meclis Salonu’na geçti. Meclis toplantısında gündemin 10. Maddesi olarak görüşülen 2020 yılı katı atık tarife raporu. Manisa İnisiyatifi’nin yaptığı uyarı ve kamuoyu baskısı sonucu yapılan oylamada CHP, AKP ve MHP’li meclis üyelerin kabul oyları ile tarife raporunun yeniden görüşülüp sağlıklı bir karar alınabilmesi için gelecek ayın meclis toplantısına bırakılmak üzere tekrar komisyona sevk edildi. Oylamada İYİ Parti grubu ise çekimser kaldı.  Katı atık tarifelerinin tekrar görüşülmek üzere komisyona sevk edilmesini memnuniyetle karşılayan Manisa Yurttaş İnisiyatifi üyeleri, tarifelerdeki usulsüzlüğe karşı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet