Manisa’dan Çin’e SÜT İhracatı

Son 3 yılda 31 bin 89 ton süt ve süt ürünleri ihraç eden Manisa’dan Çin Halk Cumhuriyetine süt ve süt ürünleri ihracatı yapmaya yetkili 4 firma belli oldu. Kempostar Gıda, Rella Gıda, Takış Gıda ve Gündoğdu Gıda Süt ürünleri...

Yayınlanma:
Manisa’dan Çin’e SÜT İhracatı

Son 3 yılda 31 bin 89 ton süt ve süt ürünleri ihraç eden Manisa’dan Çin Halk Cumhuriyetine süt ve süt ürünleri ihracatı yapmaya yetkili 4 firma belli oldu. Kempostar Gıda, Rella Gıda, Takış Gıda ve Gündoğdu Gıda Süt ürünleri firması Çin’e süt ve süt ürünleri ihracatı yapacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, “Sayın Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin açıklamalarında belirtildiği üzere ülkemizden Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapılacak süt ve süt ürünleri ihracatı kapsamında toplam 54 firma yer almaktadır. Çin Halk Cumhuriyeti’nin yayınlamış olduğu listede Manisa ilimizden de 4 firmamızın isminin yer alması bizler için sevindiricidir. İlimizden süt ve süt ürünleri ihracatı yapılması ve ülkemize bu noktada katma değer kazandırılması konusunda firmalarımızı destekliyor ve başarılar diliyoruz” dedi. Manisa’da 2017 yılında 9 bin 75 ton, 2018’de 10 bin 747 ton, 2019 yılında ise 11 bin 266 ton olmak üzere son 3 yılda 31 bin 89 ton süt ve süt ihracatı gerçekleşti. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet