Manisa’nın El Sanatları İstanbul’da Görücüye Çıktı

Unutulmakta olan geleneksel meslekler ve ustalar için ulusal ve uluslararası alanda tanıtım desteği ve el sanatlarının yeniden hayat bulmasında katkı sağlamayı amaçlayan ve TESK’in de desteği ile düzenlenen Craftİstanbul El...

Yayınlanma:
Manisa’nın El Sanatları İstanbul’da Görücüye Çıktı

Unutulmakta olan geleneksel meslekler ve ustalar için ulusal ve uluslararası alanda tanıtım desteği ve el sanatlarının yeniden hayat bulmasında katkı sağlamayı amaçlayan ve TESK’in de desteği ile düzenlenen Craftİstanbul El Sanatları Fuarı, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde açıldı.

CraftİstanbulEl Sanatları Fuarı’nın açılışı, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Esnaf Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, TESK Yönetim, Denetim Kurulu Üyeleri, Birlik ve Federasyon başkanlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

EL SANATLARININ YENİDEN HAYAT BULMASI SAĞLANACAK

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden üniversitelerin, Olgunlaşma Enstitüleri’nin öğretim kadroları ve öğrencileri ile katıldığı fuarda; TESK, Kalkınma Ajansları, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı GES İşletmesi, AKG Anadolu Kültür Girişimi, yerel yönetimlerin el sanatları ile ilgili bölümleri, el sanatları ile uğraşan vakıf ve dernekler de yer alıyor.

Fuarı, Manisa’nın tanıtımı için önemli fırsat olarak gördüklerini belirten MESOB Başkanı Hasan Geriter; “Fuarda; Rusya, Sudan, Türkmenistan, Kore, Endonezya gibi ülkelerden yabancı katılımcılar da var. 250’nin üzerinde katılımcısı olan fuar; unutulmakta olan geleneksel meslekler ve ustalar için ulusal ve uluslararası alanda tanıtım desteği ve el sanatlarının yeniden hayat bulmasına katkı sağlayacak. Manisa esnaf ve sanatkârlarını temsilen yer aldığımız fuarda, ilimizin kültürel mirası kapsamındaki el sanatları ürünleri olan Demirci halısı, Demirci çanları, körüklü çizme, at arabası, semer, keçe, manisa bezi gibi ürünlerimiz sergileniyor. Bununla ilgili olarak; Manisa Büyükşehir Belediyemize, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze, Ticaret Borsamıza, Manisa’yı ve Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneğimize, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezimize sundukları katkı ve verdikleri destek için teşekkür ederim” dedi. Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 06 – 10 Kasım 2019 tarihleri arasında saat 10:00-19:00 saatlerinde ziyaretçilere açık olacak olan fuarda ziyaretçiler; sanatkarların el yapımı ürünlerini görme, satın alma şansı bulacak; yerli yabancı satın almacılar ticari bağlantılar kurabilecekler.

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet