Mono Steel, Ekonomiye Katkı için Sadece Türkiye’deki Tesislerinde Üretim Yapacak

Baltık ülkelerinin “ilk alüminyum üretim hattı” için çalışmalarına devam eden Mono Steel, Litvanya’daki bir başka projede de anlaşma sağladı.

Yayınlanma:
Mono Steel, Ekonomiye Katkı için Sadece Türkiye’deki Tesislerinde Üretim Yapacak

Baltık ülkelerinin “ilk alüminyum üretim hattı” için çalışmalarına devam eden Mono Steel, Litvanya’daki bir başka projede de anlaşma sağladı. Önümüzdeki aylarda üretimine başlanacak projenin  yatırımı ise 1.650.000 Euro (Bir Milyon Altı Yüz Elli Bin Avro). 

 

Kaliteli işçiliği ile tüm dünyada büyük ve nitelikli projelerde kendisine yer bulan Mono Steel, Litvanya’daki ikinci projesi için anlaşma sağladı. Bu proje için 1.750 tona yakın üretim planlayan firma, üretimlerini Türkiye’deki tesislerinde yapacak. 

 

Geçtiğimiz aylarda Litvanya’nın Jonava şehrinde faaliyet gösteren Danimarkalı bir firma ile el sıkışan Mono Steel, 2.650.000 Euro(İki Milyon Altı Yüz Elli Bin Avro) yatırımla yapılacak olan alüminyum üretim tesisinin çalışmalarına devam ederken, Litvanya’daki Transnest projesi için de çalışmaya başlıyor. Gelecek ay üretimlerine başlanacak olan projenin yatırımı ise 1.650.000 Euro (Bir Milyon Altı Yüz Elli Bin Avro).

 

Seattle Ship Canal Water Quality Projesi (Amerika), Grand Paris Express (Fransa), Snowy 2.0 Hydro Santral Projesi (Avusturalya), Münih Metrosu (Almanya), Gotthard Tünel Projesi (İsviçre ve İtalya’yı birbirine bağlayan, dünyanın en uzun tüneli), Stockholm Metrosu (İsveç), Lozan Tünel Projesi (İsviçre) gibi önemli projelerde yer alan Mono Steel’in ortağı ve CEO’su Mustafa Toprakçeken; “Litvanya’da geçtiğimiz aylarda yeni bir projeye başlamıştık. Bu projedeki nitelikli ve kaliteli işçiliğimiz sayesinde Litvanya’daki bir başka proje için de bizi tercih ettiler. Yeni bir işbirliğine daha imza atmak, hem şirketimiz hem de çalışanlarımız için motivasyon kaynağı oldu. Ancak savaşın, pandeminin ve ekonomik süreçlerin ülkemizi yıprattığı bu dönemde Türk ekonomisine katkı sağlamak bizim için ayrı bir mutluluk. Ekonomimize katkı sağlamak amacıyla, hem bu proje hem de bu yıl imzalanacak projelerde sadece Türkiye’deki tesislerimizde üretimlerimizi sürdürüyor olacağız,” şeklinde açıklamada bulundu.  


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet