MOTOSİKLET ÖZEL DENETİMİ

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce planlanan özel denetim kapsamında, Antalya İl merkez ve ilçelerinde 21-25 Haziran 2021 tarihleri arasında Motosikletli Jandarma Trafik Timleri (HIZIR) ve Motosikletli Asayiş...

Yayınlanma:
MOTOSİKLET ÖZEL DENETİMİ

Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğünce planlanan özel denetim kapsamında, Antalya İl merkez ve ilçelerinde 21-25 Haziran 2021 tarihleri arasında Motosikletli Jandarma Trafik Timleri (HIZIR) ve Motosikletli Asayiş (HUZUR) Timleri tarafından motosiklet sürücülerine yönelik denetim ve eğitim faaliyetleri icra edilmiştir.

Havaların ısınması, turizm sezonunun ve normalleşme sürecinin başlamasıyla yoğunlaşan trafikte, kazalar ve kazalarda meydana gelen ölüm ve yaralanmaları azaltmak amaçlı yapılan denetimlerde motosiklet sürücülerine trafik kuralları, güvenli sürüş, kask ve koruyucu ekipman kullanımı konularında bilgilendirme yapılmıştır.

Drone destekli yürütülen denetimde; toplamda 3550 Motosiklet kontrolü yapılmıştır. Kask ve koruyucu ekipman kullanmayan, belgeleri eksik 525 Sürücüye toplamda 335.000 ₺ İdari yaptırım para cezası uygulanmıştır.125 Motosiklet trafikten men edilerek otoparklara çekilmiştir.

Ayrıca icra edilen denetimde 3 adet çalıntı motosiklet ile hakkında yakalama şerhi bulunan 9 şahıs ve 6 Motosiklet yakalanarak idari ve adli işlemlere başlanmıştır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet