Nestlé Nescafé dünyanın en büyük çözünür kahve fabrikasında kesintisiz operasyon, esneklik ve verimlilik için Schneider Electric’in EcoStruxure™ Asset Advisor çözümünü tercih etti

Schneider Electric, EcoStruxure Asset Advisor güç sistemleri ile Nestlé tesisinde her zaman görülür ve uzaktan yönetilebilirlik sunarken, üretkenlik, verimlilik ve bakım avantajları da sağlıyor.

Yayınlanma:
Nestlé Nescafé dünyanın en büyük çözünür kahve fabrikasında kesintisiz operasyon, esneklik ve verimlilik için Schneider Electric’in EcoStruxure™ Asset Advisor çözümünü tercih etti
  • Schneider Electric, EcoStruxure Asset Advisor güç sistemleri ile Nestlé tesisinde her zaman görülür ve uzaktan yönetilebilirlik sunarken, üretkenlik, verimlilik ve bakım avantajları da sağlıyor.
  • Tesisteki elektrikli ekipmanların artan güvenilirliği ile Nestlé her gün yaklaşık bir milyon kavanoz üretim yapıyor. 
  • Schneider Electric Bağlantılı Hizmetler Merkezi mühendislerinin Nestlé için saatte 52.000 dolar maliyete neden olabilecek üç plansız kesintiye müdahale etmesini ve bunları engellemesini mümkün kıldı. 

 

Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, ödüllü EcoStruxure™ Asset Advisor yazılımını Nescafé‘nin Mexico City'deki Toluca Tesisi'nde kurdu. 

 

Her gün yaklaşık bir milyon kavanoz kahve üreten Meksika, Toluca'daki Nestlé Nescafé tesisi en büyük Nescafé üretim tesisi ve Nestlé’nin genel global operasyonları açısından anahtar öneme sahip. 2013 yılında şirket yaklaşık 125 milyon dolar yatırımla tesisin üretim kapasitesini yüzde 40 artırdı. Tesis böylece dünyanın en büyük çözünür kahve fabrikası haline geldi. Her gün bir milyon kavanozdan fazla kahve üretilen tesiste çalışılamayan sürenin engellenmesi Nestlé’nin operasyonları açısından kritik önem taşıyor. 

 

Çalışma süresi, güvenilirlik, görülürlük ve operasyonel esneklikte artış

Toluca'daki Nestlé Nescafé tesisinde, Asset Advisor öncesi bakım çalışmaları reaktifti. Ana trafonun izlenmeyen bölümünde gerçekleşen ve 14 saatlik bir kapanmaya neden olan sekiz plansız kesintinin şirkete maliyeti yaklaşık 588.000 dolar olmuştu. Süreklilik üretim tesisi için merkezi öneme sahip olduğundan EcoStruxure ile Nestlé öngörücü bakım sistemine geçiş yaptı, böylece ekipler sorunları proaktif bir şekilde çözüyor ve saatlik maliyeti 52.000 dolar seviyesine çıkabilecek kesintileri engelleniyor. 

 

Ayrıca Asset Advisor ile Nestlé elektrikli ekipman ile ilgili gerçek zamanlı görülürlük elde etti, mühendisler varlıkları uzaktan izleyebilir hale geldi. Nestlé elektrik ekipleri servis aralıkları için veri analiz araçlarından faydalanarak sorunlar için daha az zaman harcıyor ve tesisteki ekipman daha uzun süre optimum performansla çalışıyor. 

 

İş birliğini değerlendiren Schneider Electric Enerji Sistemleri ve Hizmetler Başkan Yardımcısı Frédéric Godemel; “İşimizin Servisler alanında ciddi bir büyüme yaşanıyor ve kritik görevli sistemlerin ne kadar önemli olduğunu, Toluca tesisi gibi büyük üretim tesislerinde gözlemliyoruz. EcoStruxture yazılımı ile Nescafé gibi müşterilerimiz için daha fazla görülürlük ve daha fazla esneklik sağlıyoruz. Böylece ilave maliyet ve çevre üzerinde olumsuz etkiler olmadan işletme verimliliğini artırıyoruz ve kritik sektörlerde bir numaralı hizmet uzmanı olarak görülüyoruz” dedi 

 

Nestlé Toluca Cafés Elektrik Uzmanı Luis Gilberto López Páez, ise “Nestlé Nescafé gibi büyük bir tesiste elektrik sistemlerinin güvenilirliğinin sağlanması çok önemli bir görevdir. Tepki verme kapasitemizi artırmak amacıyla operasyonel ağımızda esnek ve ölçeklenebilir dijital çözümler kuruyoruz ve Fransa ve İsviçre'de birçok üretim tesisimizde benzer iş birlikleri yapmış olan Schneider Electric doğal bir iş ortağı olarak öne çıktı. Kurulumdan bu yana EcoStruxure Asset Advisor ile sıcak noktaları belirliyor ve sorun haline gelmeden gereken önlemleri alıyoruz. Böylece yüksek maliyetli çalışılamayan süreleri engelliyor, talepteki değişikliklere tepki verme kapasitemizi büyük ölçüde artırıyor, müşterilerimize daha iyi hizmetler sunuyor ve operasyonel karbon ayak izimizi azaltıyoruz” şeklinde konuştu. 

 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet