Ödemişli Kadın Girişimci Evinde Mantar Yetiştiriyor

Ödemişli Sevi Öztürk Seyrekli Mahallesindeki evlerinde istiridye mantarı yetiştiriyor.Asıl mesleği muhasebecilik olan Sevi Öztürk kendisine bu alanda iş bulamayınca İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası biriminin Ödemiş...

Yayınlanma:
Ödemişli Kadın Girişimci Evinde Mantar Yetiştiriyor

Ödemişli Sevi Öztürk Seyrekli Mahallesindeki evlerinde istiridye mantarı yetiştiriyor.


Asıl mesleği muhasebecilik olan Sevi Öztürk kendisine bu alanda iş bulamayınca İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası biriminin Ödemiş Ticaret Odası kadın girişimciler ile bilikte düzenlediği Mantar Yetiştiriciliği kursuna katıldığını ve kurs sonrası kendi işini kurduğunu söyledi.


KURS SONRASI BENİM DE İŞİM OLDU


Sevi Öztürk yaptığı açıklamada, “Ben muhasebeciyim ama kendime bu alanda iş bulamadım. Ödemiş’te düzenlenen ve 4 ay süren bu kursa katıldım. Eşim Ödemiş’in Seyrekli Mahallesinden. Orada eski bir evimiz vardı. Evin altındaki 100 metrekare alana ailemin desteği ile rafları kurdum ve üretime başladım. Yaklaşık bir yıldır istiridye mantarı üretiyorum. Eşimin mesleği elektrikçilik. Mantar üretimi yaptığımız alana akıllı sistem kurduk. Biz burada olmasak bile sistem içerisinin sıcaklığını ve nemi ayarlıyor. Yine de her gün geliyorum. Burası artık benim iş yerim oldu” dedi.


KOLESTEROLE VE TANSİYONA İYİ GELİYOR


İstiridye mantarını Ödemiş’te Cumartesi günleri kurulan pazarda Tostçular Sokağında satış yaptığını söyleyen Sevi Öztürk, “Bu mantar türü kolesterole ve tansiyona iyi geldiği için özellikle tercih ediliyor. Mantarın üretim süresi 45 gün sürüyor. Bir kompost üzerinden 3 kez hasat yapabiliyorum. İlk kompostun toplanması 45 gün sonra gerçekleşiyor. İkinci kez ürün toplamak için 1 hafta bekliyorum. Üçüncü toplama için de 10 günlük bir süre gerekiyor. Yaklaşık 70 günde 3 kez hasat yapabiliyoruz” dedi.


TOPTAN SATIŞ İÇİN ULAŞABİLİRSİNİZ


Pazarcılara tek tek kendisi pazarlayarak ürününü sattığını söyleyen Sevi Öztürk yeni alıcılar beklediğini kaydederek, “Üretimim artık düzenli daha çok alıcıya ulaşmak için hazırım. Toptan istiridye mantarı almak isteyenler bana cumartesi günleri pazarda ya da 0543 693 04 43 numaralı telefondan ulaşabilirler” dedi.


KURSLAR İÇİN UYGULAMA ALANI


Kız kardeşi ve eşinin kendisine bu işte yardımcı olduklarını kaydeden Sevi Öztürk, “Kendi işini kurmak isteyen herkese tavsiye ederim. Çok keyifli bir iş. Kazancı da güzel. Bölgemizde kurs verilecek olursa ben iş yerimin kapılarını uygulama alanı olarak kullanılmak üzere seve seve açarım. Yeterki kadınlar iş hayatında daha çok yer alsın” diye konuştu. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet