
Olmadık Projeler, 15 ayda 3,5 milyon TL’lik finansal hacime ulaştı.
ISTANBUL (TR) – İnsan yetkinliklerini üretime dönüştüren HuaaS (Human Intelligence as a Service) iÅŸ modelinin Türkiye’deki ilk ve tek temsilcisi Olmadık Projeler GeliÅŸtirme Ltd. Åžti, elde ettiÄŸi geliri giriÅŸimlerine aktararak hızla büyüyor. Çalışmalarını Balat’ta sürdüren ÅŸirket, Ocak 2016’da 2.500 TL nakit sermaye ve kredi destekleriyle, hiçbir yatırım ortağı olmadan yola çıktı ve 15 ayda 3,5 milyon TL’lik finansal hacme ulaÅŸtı. Bugüne kadar giriÅŸimlerine 1,5 milyon TL yatırım yapan ÅŸirket, farklı giriÅŸim projeleri üzerinde çalışarak üreten insanlara yatırım yapmaya devam ediyor. İletiÅŸim sektöründe nitelikli içerik üretmeye yönelik bir giriÅŸim bulunmadığını belirten Olmadık Projeler’in Kurucusu A. Seçkin Canan, sektörün içerik odaklı bir yaklaşımla büyüyeceÄŸini ve giriÅŸimlerini buna göre planladıklarını söylüyor.
Sistemin kurumsal ayağı ve aynı zamanda en güçlü giriÅŸimi olan Olmadık İletiÅŸim Ajansı, 5 kiÅŸilik ana kadrosu ve iÅŸ ağında yer alan yaklaşık 100 profesyonelle, iletiÅŸimin her alanında faaliyet gösteriyor. SAP’nin en büyük uluslararası iÅŸ ortaklarından itelligence, ofis mobilyasında 60 yıllık birikime sahip Ersa, felaket kurtarma ve iÅŸ sürekliliÄŸi çözümlerinde uzmanlaÅŸan Clonera BiliÅŸim, Türkiye’nin en büyük kırtasiye e-ticaret platformlarından 49.com.tr ve son dönemin dikkat çeken giriÅŸimlerinden Kolay İK’nın iletiÅŸim süreçlerini yönetiyor. Eczacıbaşı VitrA, Treo Teknoloji, Koç Üniversitesi’nin GiriÅŸimcilik AraÅŸtırma Merkezi KWORKS gibi kurumlarla proje bazlı çalışıyor. Basın iletiÅŸimi hizmetini ise ÅŸirketlere “bir servis olarak” (as a service) sunuyor.
Olmadık Projeler ekibine ve tüm girişimlerine ev sahipliği yapan Olmadık Projeler Atölyesi’nde; ortak çalışma alanı, tasarımcılar ve emeğiyle üretenler için atölye ve bir kütüphane bulunuyor. 3 kattan oluşan atölyenin kapıları, birlikte üretmek ve çalışmak isteyen herkese açık. Olmadık Projeler’in tasarım girişimi olmadık dükkân ise üretenleri aynı çatı altında bir araya getiriyor. El yapımı ya da sınırlı üretimle hazırlanan özgün tasarımlar, e-ticaret sitesi aracılığıyla tüketicilerle buluşuyor.
Bilgi için: Tülay Genç | [email protected] | +90 (212) 635 70 61
Etiketler: b2press Ekonomi Ekonomi haber