Önce Test Sonra Birlik

Millî Savunma Bakanı Akar, sorular üzerine Kovid-19 sürecinde normalleşme adımları kapsamında yaptıkları planlamalar hakkında açıklama yaptı. Bakan Akar, “5 Haziran’dan itibaren celbi yapılacak tüm gençlerimiz teste tabi...

Yayınlanma:
Önce Test Sonra Birlik

Millî Savunma Bakanı Akar, sorular üzerine Kovid-19 sürecinde normalleşme adımları kapsamında yaptıkları planlamalar hakkında açıklama yaptı. Bakan Akar, “5 Haziran’dan itibaren celbi yapılacak tüm gençlerimiz teste tabi tutulacak. Orada testleri yapılacak, Askerlik şubeleri bunu plandılar. Sevkten 3-4 gün önce gerçekleştirilecek. Testlerin sonuçları belirlendikten sonra gençler birliklerine sevk edilecekler.” dedi.

Genel normalleşme planının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandığını, bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı olarak kendilerine düşen bölümleri çalıştıklarını anlattı. Bakan Akar, normalleşme adımlarını atarken de her an teyakkuz halinde olduklarını, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için ilk günkü dikkat ve hassasiyetle çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Bakan Akar, önlemler kapsamında ertelenen personel temin, atama ve görevlendirmeler ile okullardaki eğitimin 1 Haziran’dan itibaren başlatmayı planladıklarını, yine ertelenen Millî Savunma Üniversitesi sınavının 14 Haziran’da yapılmasının öngörüldüğünü kaydetti.

31 MAYIS’TA TERHİSLER BAŞLIYOR

Süreçte, bir taraftan teröristle bir taraftan da virüsle mücadeleyi başarıyla sürdürdüklerini söyleyen Bakan Akar, şöyle devam etti:
“Fakat normalleşme de bir zaruret, bir ihtiyaç. Bu manada hem celplerin hem de terhislerin başlaması konusunda gerekli çalışmaları yaptık. En önemli amacımız, terhis olan Mehmetçiğin evine sağlıklı şekilde gitmesi, evinden kışlaya gelen Mehmetçiğin de sağlıklı olarak birliğine katılması. Bunun için gayret gösteriyoruz. Zaten erteleme de bu nedenle oldu. 1 aylık süre içinde yapacağımız hazırlıkları yaptık. Yapmaya çalıştığımız husus, 31 Mayıs’tan itibaren terhislerin başlaması, buna karşılık 5 Haziran’dan itibaren de celplerin başlaması. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet