Özyeğin Üniversitesi “GreenMetric Sıralaması”nda Vakıf Üniversiteleri Arasında Üst Üste 2. Kez Birinci

Üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çalışmalarını dünya çapında derecelendiren ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan GreenMetric’e ait 2020 sonuçları açıklandı.

Yayınlanma:
Özyeğin Üniversitesi “GreenMetric Sıralaması”nda Vakıf Üniversiteleri Arasında Üst Üste 2. Kez Birinci

Üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çalışmalarını dünya çapında derecelendiren ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan GreenMetric’e ait 2020 sonuçları açıklandı. Özyeğin Üniversitesi, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında 2019’un ardından 2020’de de birinci sırada yer alma başarısı elde etti.

2010 yılından bu tarafa her yıl dünyanın seçkin üniversitelerini enerji, geri dönüşüm, altyapı, iklim değişikliği, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi farklı alanlarda değerlendiren UI GreenMetric World University Rankings, yükseköğretim kurumlarını her değerlendirme alanı için puanlayarak uluslararası arenada sıralıyor.

Dünyadaki tüm yükseköğretim kurumlarının katılımına açık olan GreenMetric’in 2020 yılı değerlendirmesine 912 üniversite katıldı. Özyeğin Üniversitesi bu yılki sıralamada 912 üniversite arasında 143’üncü sıraya yerleşerek, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında birinci, 56 Türk üniversitesi arasında üçüncü oldu.

 “Sürdürülebilirlik çalışmalarımızın dünya çapında karşılık bulması gurur verici” 

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk üst üste iki yıl elde edilen bu başarıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Özyeğin Üniversitesi olarak çevre ve toplumu ilgilendiren konularda yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda uluslararası arenada elde ettiğimiz başarılar bizleri ayrıca gururlandırıyor. Çevre, enerji, geri dönüşüm, altyapı, su kaynaklarının etkin kullanımı, atık yönetimi gibi konularda akademik ve idari kadromuzla iş birliği içerisinde çalışıyor ve sürdürülebilirlik felsefemize uygun planlamalarla ilerliyoruz. Birleşmiş Milletler’in belirlediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları konusunda aktif çalışmalar yürütüyor, bu konuda Türkiye ve dünyadan önemli STK’larla iş birliklerine imza atıyoruz. Kampüsümüzü planlarken de bulunduğumuz çevreye hem kültürel hem fiziksel açıdan katkıda bulunacak bir mimari esas alındı,  enerjiyi maksimum tasarrufta kullanabilmek için birçok yenilikçi sistem hayata geçirildi. Kampüsümüz içinde yer alan binalarımız, dünya çapında kabul görmüş bir derecelendirme sistemi olan LEED Sertifikası’nı ‘Gold’ seviyesinde alan ilk Türk üniversitesi olma özelliğine sahip. Üniversite olarak topluma ve yaşadığımız dünyaya olan sorumluluğumuzun bilinci ile şekillenen sürdürülebilirlik çalışmalarımız ile dünya çapında etkili olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sıfır Atık Belgesi Alan İlk Üniversite

Sürdürülebilirlik konusunda yürüttüğü çalışmalarla hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli başarılara imza atan Özyeğin Üniversitesi aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında Türkiye’de “Sıfır Atık Belgesi” alan ilk üniversite olma özelliğine sahip. İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 14 Şubat 2020’de tebliğ ettiği karar ile Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy’de bulunan kampüsünde ve yurtlar kapsamında yürüttüğü, kaynakların sağlıklı ve verimli biçimde kullanılması, atıkların kaynağında yönetim altına alınması, ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanması çalışmaları sayesinde “Sıfır Atık Belgesi” ile ödüllendirildi.

BEYAZ HABER AJANSI (BHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet