Polis Laboratuvarı Yeni Hizmet Binası

Kriminal Polis Laboratuvarı Yeni Hizmet Binası’nın Temeli Törenle AtıldıKriminal Polis Laboratuvarı Hizmet Binası’nın fiziki şartlarının yetersizliği, hızla artan iş yükü ve yeni açılacak inceleme birimleri için yeterli...

Yayınlanma:
Polis Laboratuvarı Yeni Hizmet Binası

Kriminal Polis Laboratuvarı Yeni Hizmet Binası’nın Temeli Törenle Atıldı

Kriminal Polis Laboratuvarı Hizmet Binası’nın fiziki şartlarının yetersizliği, hızla artan iş yükü ve yeni açılacak inceleme birimleri için yeterli alan bulunmaması nedeniyle yeni hizmet binası yapımı için 21 Şubat 2018 tarihinde ihale yapılmış, ihaleyi kazanan Ager Yatırım Eğitim İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Musa Koçak Turizm Seyahat İnşaat Emlak Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi’nin iş ortaklığı ile Emniyet Müdürlüğümüz arasında 16 Mart 2018 günü protokol imzalanmıştır.

[SLGF id=1715]

İmzalanan protokol sonrasında yapım işlerine başlanan yeni hizmet binasının 30 Mart günü İl Emniyet Müdürümüz Celal UZUNKAYA ve yüklenici firma yetkilileri Ahmet KARATAŞ ve Musa KOÇAK’ın ev sahipliğinde, Antalya Valisi Sayın Münir KARALOĞLU, Eski İçişleri Bakanı Sayın Mehmet GAZİOĞLU, Antalya Protokolü, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Emekli Mensuplarımız, Vatandaşlarımız ve Basın Mensuplarımızın katılımları ile Temel Atma Töreni gerçekleştirilmiştir.

Törende konuşan Ager Yatırım Yetkilisi Ahmet KARATAŞ; Ager Yatırım Eğitim İnşaat Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Musa Koçak Turizm Seyahat İnşaat Emlak Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi iş ortaklığında yapacakları hizmet binasının yüklenicisi olmaktan onur duyduklarını ifade ederek hayırlara vesile olmasını dilemiştir.

Antalya Emniyet Müdürü Celal UZUNKAYA Yeni Hizmet Binası Temel Atma Törenini onurlandırdıkları için törene katılan herkese ayrı ayrı hoşgeldiniz diyerek başladığı konuşmasında; “Mevcut Kriminal Polis Laboratuvarı Hizmet Binası’nın fiziki şartlarının yetersizliği, hızla artan iş yükü ve yeni açılacak inceleme birimleri için yeterli alan bulunmaması nedeniyle yeni bir Kriminal Polis Labaratuvarı Hizmet Binası yapımı ihtiyacı doğmuştur. Antalya Kriminal Polis Laboratuvarı Hizmet Binasının 21.02.2018 tarihinde ihalesi yapılmış, en uygun teklifi veren “AGER Yatırım Eğitim İnşaat Pazarlama San.ve Tic.A.Ş. & Musa KOÇAK Turizm Seyahat İnşaat Emlak Ticaret ve San.Ltd.Şti. İş ortağı firması” ile Emniyet Müdürlüğümüz arasında 16.03.2018 tarihinde sözleşme imzalanmıştır. Antalya Kriminal Polis Laboratuvarı Hizmet Binası projesi yaklaşık maliyeti (15.381.733.60) TL olup, (11.819.000.00) TL bedel üzerinden ihale edilmiş, (5.000.00) m² lik alan üzerinden toplam (10.043.05) m² kapalı alana sahip olacak şekilde inşa edilecek olan yeni Kriminal Polis Laboratuvarı, bodrum ve zemin kat üzerine (4) kattan, (137) odadan ve (2) bloktan müteşekkil olacaktır. Mevcut şartnameye göre 350 iş gününde tamamlanarak Müdürlüğümüze 2019 yılı Mart ayında teslim edilmesi planlanmış ise de yapılacak karşılıklı mutabakatla 2018 yılı sonunda hizmete sunmayı hedeflemekteyiz.

Kriminal Polis Laboratuvarı, adaletin hızlı ve doğru bir şekilde tecelli etmesi, hak kayıplarının ve vatandaş mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla çalışan kritik öneme sahip kurumlarımızdandır. Antalya, Burdur, Denizli, ve Isparta illerine hizmet verecek olan Bölge Kriminal Polis Laboratuvarında gerek Cumhuriyet Başsavcılığından ve gerekse Polis ve Jandarma birimlerinden gelen talepler en modern cihaz ve teknikler kullanılmak suretiyle incelenerek uzmanlık raporları düzenlenmektedir.

Yeni Kriminal Polis Laboratuvarı Hizmet Binası tamamlandığında, hem Antalya ilimizin marka değerini yükseltecek ve hem de ileri teknolojiye sahip bir kamu binasına kavuşulmuş olacaktır. Aynı zamanda bölgemizdeki adli işlemlerin ve mekanizmanın hızlandırılması, güvenlik ve yargı hizmet kalitesinin arttırılması ve uluslararası anlamda tanımlanması, delil güvenliğinin artırılması, soruşturmacı birimlerden gelen farklı alanlardaki taleplere hızlı cevap verilmesi, Adli Bilimler alanında son teknolojilerin kullanılması, AR-GE çalışmalarının yapılabilmesi ve nihayet bir nevi müşteri memnuniyetinin artırılması amaçlanmaktadır.

Ülkemize ve aziz milletimize, bu coğrafyanın en güzel beldelerinden biri ve belki de birincisi olan Antalya’mıza ve saygıdeğer Antalyalılara her geçen gün daha kaliteli güvenlik hizmeti vermeyi şiar edinen, ülkenin birliği, milletin huzur ve güvenliği için gerektiğinde canını seve seve feda etmekten kaçınmayan Emniyet Teşkilatı çalışanlarının daha sağlıklı, konforlu ve ferah iş ortamına kavuşturulması gerektiğine inanıyor ve sizlerin de aynı inancı paylaştığınızı düşünüyorum.

Tarihten günümüze kadar ülkemiz ve kutsal değerlerimiz için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle ve saygıyla anıyorum.

Bugün temelini attığımız Antalya Kriminal Polis Laboratuvarı Yeni Hizmet Binasının kazasız belasız ve en kısa sürede tamamlanmasını ve bu güzel eserin Emniyet Teşkilatımıza, Antalya’mıza ve bölge illerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Bu vesileyle; projenin tasarlanıp hazırlanmasından gelmiş olduğu bu sürece kadar maddi, manevi katkılarını ve desteklerini esirgemeyen başta İçişleri ve Maliye Bakanlarımıza / Bakanlıklarımıza, Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve ilgili Daire Başkanlıklarımıza, Sayın Valimize, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıklarımıza ve nihayet emeği geçen ve geçecek olan herkese huzurlarınızda hem şahsım ve hem de Antalya Emniyet Teşkilatı adına ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.” diye ifade etmişlerdir.

Törende konuşan Sayın Valimiz Münir KARALOĞLU; Antalya ve bölge illerimiz için önemli olan kamu hizmeti yapacak bir binanın temelini atmak için biraraya geldiklerini, suçu delillendirmek için teknolojinin çok önemli olduğunu, teknolojiyi kullanacak alt yapıya ve yetişmiş insan gücüne ihtiyacımız olduğunu, yeni Kriminal Polis Laboratuvarı Hizmet Binasının suç işleyenlerin yakalanması için delillendirmenin hızlandırılmasına ve adaletin tecelli etmesine önemli katkılar sunacağını, Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün diğer hizmet binalarının yenilenmesi noktasında önemli çalışmalar yapıldığını, bu anlamda Emniyet Müdürüne teşekkür ettiğini belirterek temelini atacakları binanın en kısa sürede hizmete sunulmasını temenni ederek yüklenici firmaya başarılar dilemişlerdir.

Konuşmaların ardından, İl Müftüsü Osman ARTAN’ın yeni hizmet binasının Emniyet Teşkilatına ve Antalyalılara hayırlı olmasını dileyerek yaptığı duanın akabinde yeni hizmet binasının temeli atılmıştır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet