PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL’DEN OSMANLI TARİHİ

2. Alanya Kitap Günleri büyük bir ilgiyle devam ediyor. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’yı Doğru Anlamak” konulu söyleşisi ile vatandaşlar ve öğrencilerle buluştu. Tarih profesörü olan Şimşirgil, Osmanlı’nın kuruluş...

Yayınlanma:
PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL’DEN OSMANLI TARİHİ

2. Alanya Kitap Günleri büyük bir ilgiyle devam ediyor. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’yı Doğru Anlamak” konulu söyleşisi ile vatandaşlar ve öğrencilerle buluştu. Tarih profesörü olan Şimşirgil, Osmanlı’nın kuruluş ve sonraki dönemlerine ilişkin bilgiler verdi.


Alanya Belediyesi Kültür Merkezi’nde devam eden 2. Alanya Kitap Günleri kapsamında kitap fuarına olduğu gibi söyleşilere de vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Bugün öğleden önce düzenlenen söyleşi programına katılan Porf. Dr. Ahmet Şimşirgil, konuklara Osmanlı’nın kuruluş tarihinden 622 yıllık imparatorluk dönemini özetledi.

Osmanlı’nın fethettiği topraklarda yaşayan insanlara nasıl adalet dağıttığını, huzur ve hayat hakkı tanıdığını anlatan Şimşirgil, “Öğrencilere tarihimizi iyi bilelim. Uyanık olalım, vatanımıza sahip çıkalım. Ortadoğu’da yaşananlar hiç hayra alamet değil. Hainler bir milleti parçalamak için önce tarih, din, dil şuuruyla oynarlar, sonra da bunun ardından edep gelir” dedi.

“OSMANLI BİZE HEP YANLIŞ ANLATILDI”
Osmanlı’nın bize yanlış anlatıldığını, yıllarca İngilizler tarafından hazırlanan tarihi okuduğumuzu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, “Uyanık olmalıyız. Bizlere yıllarca Osmanlı Sultanları hep kötü gösterildi. Çeşitli lakaplar takıldı. Sultan 2. Abdülhamit’e Kızıl Sultan denildi. Okullarda okutulan tarih kitapları aracılığıyla bir Osmanlı düşmanlığı oluşturulmaya çalışıldı. Halbuki Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethindeki adaleti hala tüm dünyaya örnek olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Alanya’daki programı sırasında Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal’la birlikte okulları da ziyaret ederek öğrencilerle söyleşi yaptı.

2. Alanya Kitap Günleri kapsamında 27 Eylül Cuma saat 17.00’de Devrim Erbil, “Kültür ve Sanat Geleceği Kurabilir mi?” konulu söyleşi ile vatandaşlarla buluşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet