Red Bull BC One 2022 Dünya Finali, Hip Hop’un doğduğu New York’a Geri Dönüyor

Dünyanın en prestijli breakdans (breaking) yarışması Red Bull BC One’ın 2022 Dünya Finali, Hip Hop’un doğduğu şehir New York’ta gerçekleştirilecek.

Yayınlanma:
Red Bull BC One 2022 Dünya Finali, Hip Hop’un doğduğu New York’a Geri Dönüyor

Dünyanın en prestijli breakdans (breaking) yarışması Red Bull BC One’ın 2022 Dünya Finali, Hip Hop’un doğduğu şehir New York’ta gerçekleştirilecek. Dünyanın dört bir yanındaki ikonik kentlerin ev sahipliği yaptığı ve bu sene 19. kez hayata geçirilecek Red Bull BC One Dünya Finali’nde, 16 B-Boy ve 16 B-Girl, Hip Hop'un birleştirici gücünü sergilemek için 12 Kasım 2022 tarihinde New York’ta sahneye çıkacak.

 

Her yıl dünyanın en iyi breakdansçılarını belirlemek için düzenlenen Red Bull BC One, 19. Dünya Finali’ni kutlamak için Hip-Hop'un doğduğu topraklara geri dönüyor. Tüm dünyanın en ikonik şehirlerinin 18 kere ev sahipliği yaptığı Red Bull BC One’ın bu sene gerçekleştirilecek dünya finalinde 16 B-Boy ve 16 B-Girl, Hip Hop'un eşsiz ruhunu kıyasıya bir mücadele ile bir araya getirmek üzere, 12 Kasım Cumartesi günü Manhattan Center'daki Hammerstein Balo Salonu'nda sahneyi sallayacak.

 

2004 yılından beri 30’u aşkın ülkede, dünyanın en iyi breakdansçılarını belirlemek için düzenlenen Red Bull BC One ile her yıl binlerce breakdansçı maharetlerini dünyaya tanıtma imkanını elde ediyor. Bu seneki final öncesinde de 30'dan fazla ülkenin birincileri ve özel davetli dansçılar, Dünya Finali aşamasına geçmek için yeteneklerini sergileyecek. 

 

Final etkinliği 16 B-Boy ve 16 B-Girl’ün kıyasıya mücadelesine sahne olacak Red Bull BC One 2022 Dünya Finali’nde geçtiğimiz yıl Polonya'da breaking sahnesine ismini yazmış Kazakistanlı B-Boy Amir ve ABD'den B-Girl Logistx de yer alacak. Red Bull BC One 2021 Dünya Finali'nin galibi ve bu unvanı elinde tutan en genç kişi olan Logan "Logistx" Edra, bu seneki Red Bull BC One Dünya Finali’nin New York'a dönmesinin çok özel olduğunu belirterek “Yeni nesil break dansçıların yükselişe geçtiği bu dönemde, spora yeni bir soluk getirerek uluslararası bir tanınırlık kazanan breakingin köklerini onurlandırmayı çok önemli buluyorum” diyor. 

 

Bronx sokaklarından 2024 Paris Olimpiyatları'na

Yaklaşık 50 yıl önce Bronx sokaklarında doğan ve ünü New York’un ötesine geçerek dünya çapında bir fenomen haline gelen breaking, stilize dans ve atletik sporun yerçekimine meydan okuyan bir dalına dönüşerek 2024 Paris Olimpiyatları'nda yer almaya hak kazandı. Bu gelişimi küresel bir müsabakada görmekten duyduğu mutluluğu ifade eden efsanevi New York B-Boy’larından Alien Ness “Breaking gelişmeye ve bizi birbirimize bağlayan o özel duyguyu güçlendirmeye devam edecek. Bu gerçekten tarif edilemez bir bağ, zaten açıklayabilseydik bu tutkuyla dans edemezdik” şeklinde konuşuyor.

 

Red Bull BC One Camp de breaking kültürünün yaygınlaşması ve güçlenmesini sağlamak üzere 2022 Dünya Finali’ne eşlik ederek, break dans efsanelerinin ve yükselen yıldızları birkaç gün boyunca devam edecek atölye çalışmaları, paneller ve karşılaşmalarla bir araya getirecek.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet