REKTÖR KALAN ANTİK KENTİ İNCELEDİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Gazipaşa Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.Gazipaşa’nın en önemli tarihi kentlerinden biri olan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde...

Yayınlanma:
REKTÖR KALAN ANTİK KENTİ İNCELEDİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Gazipaşa Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Gazipaşa’nın en önemli tarihi kentlerinden biri olan Antiochia Ad Cragum Antik Kenti’nde yürütülen kazı çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Yapılan çalışmaları yerinde görmek ve birtakım incelemelerde bulunmak amacıyla ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, Kazı Başkanı Prof. Dr. Michael Hoff ile Kazı Başkanı 1. Yardımcısı ALKÜ Öğretim Üyesi Nisa Yılmaz Erkovan’ı ziyaret etti.

“ALKÜ OLARAK DAHA ETKİN OLMAK İSTİYORUZ”

Tarihi kente son yapılan çalışmalarda elde edilen bulgular hakkında bilgiler alan Rektör Kalan, ALKÜ olarak arkeolojik kazı çalışmalarına önem verdiklerini belirtti. Alanya ve Gazipaşa bölgesinde turizme kazandırılacak çok fazla tarihi yapının olduğunu ifade eden Kalan, ALKÜ olarak birtakım girişimlerin olduğunu ve talepleri kabul edilirse bu bölgelerin çalışmalarında daha aktif bir rol oynayacaklarını söyledi.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, başarıyla yürütülen çalışmalardan dolayı kazı ekibine teşekkür ederek kazı alanından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet