Sabancı Vakfı'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Filmi: "Bu birinciliği kabul etmiyoruz"

Sabancı Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı filmde, “Ne eğitimde ne istihdamda (NEET)” yer alan genç kadınların sorununa dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Sabancı Vakfı'ndan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Filmi: "Bu birinciliği kabul etmiyoruz"

Sabancı Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için yayınladığı filmde, “Ne eğitimde ne istihdamda (NEET)” yer alan genç kadınların sorununa dikkat çekiyor. En yüksek NEET oranı ile Türkiye’nin Avrupa’da ilk sırada yer aldığına vurgu yapan film, bu sorunu gündeme getirmek amacıyla Sabancı Vakfı’nın destekleriyle hayata geçen “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesini anlatıyor.

 

Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’de kadınlar ve kız çocukları için çalışmalar gerçekleştiren Sabancı Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yayınladığı film ile ne eğitimde ne istihdamda (NEET) yer alan genç kadınları odağına aldı.

 

Hazırlanan filmde Türkiye’nin, Avrupa ülkeleri içinde ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadın oranıyla ‘birinci’ sırada yer aldığı vurgulanıyor. Bu sorunu gündemin üst sıralarına taşımak amacıyla Sabancı Vakfı; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDPile “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesini hayata geçiriyor. Projenin genç NEET kadınlara sağlayacağı faydaların da aktarıldığı filmde; ne eğitimde ne istihdamda yer alan bir genç kadının işe ya da eğitime dolayısıyla da hayata karıştığı görülüyor. “Birlikte çalışalım, sonuncu olalım” mesajıyla son bulan ve TBWAIstanbul imzası taşıyan filmin yapımını Shortcut üstlenirken; yönetmen koltuğunda ise Senem Bay oturuyor. 

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle açıklamalarda bulunan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, “Dünyada ve ülkemizde ciddi bir toplumsal sorunun habercisi olan, 18-29 yaş arasındaki gençleri yakından ilgilendiren NEET (ne eğitimde ne istihdamda) kavramı, ülkemiz için en büyük problemlerden biri haline geldi. Ülkemizdeki her iki genç kadından biri diploma alma mutluluğunu yaşayamıyor ya da istediği bir işte çalışamıyor. Biz de Sabancı Vakfı olarak, uzun soluklu ve çok paydaşlı projeleri hayata geçirme kabiliyetimiz ve tecrübemizle; ülkemizde henüz yeni yeni konuşulmaya başlanan genç NEET kadınlar için harekete geçtik. Bu kapsamda 2 yıla uzanan bir araştırma ve ön hazırlık sürecinden sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ projesini hayata geçirdik. Projemiz ile; genç NEET kadınların sorun ve ihtiyaçlarını gündeme taşımayı, onların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel hazırladığımız film ile bu konudaki farkındalığın artmasına destek olmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet