Saç problemlerine kalıcı çözüm

Genellikle erkeklerin sorunu olarak bilinen saç dökülmesi, doğum sonrasında, demir eksikliği yüzünden, hormonal ya da genetik sebeplerle kadınlarda da sıklıkla görülebiliyor. Hızla gelişen teknoloji, saç dökülmelerinde de imdada...

Yayınlanma:
Saç problemlerine kalıcı çözüm

Genellikle erkeklerin sorunu olarak bilinen saç dökülmesi, doğum sonrasında, demir eksikliği yüzünden, hormonal ya da genetik sebeplerle kadınlarda da sıklıkla görülebiliyor. Hızla gelişen teknoloji, saç dökülmelerinde de imdada yetişiyor.

Gelişen teknoloji, pek çok alanda çözüm ve yenilikler sunuyor. Saç problemleri de yeni nesil teknolojilerin tıp bilimine getirdiği yeniliklerden nasibini alıyor. Bunların arasında yer alan ve PRP (Platellet Rich Plasma) olarak bilinen “trombosit zengin plazma" uygulamaları, ülkemizde de sıklıkla kullanılıyor. PRP hakkında bilgi veren İstanbul Hairline Kurucusu Gülşen Şener, PRP’nin sabır ve kararlılıkla uygulanması gereken pahalı bir işlem olduğunu ancak kalıcı bir çözüm sunduğunun altını çiziyor. 

Pahalı, devamlılık isteyen ama kalıcı bir çözüm 

Şener, yaptığı açıklamada “PRP son dönemde en çok tercih edilen saç terapi işlemlerinden biri olmakla birlikte oldukça pahalı ve devamlılık isteyen bir uygulama. İşlemlerin sonuçları uzun dönemde alınıyor. Oysa insan doğası sabırsız, hemen sonuç görmek ve saç dökülmesinin hemen durmasını istiyor. PRP, uzun soluklu ama en kalıcı ve olumlu sonuç alınabilen yöntemlerden biri. Bu uygulamayı yaptırmak isteyen danışanlarımıza bu gerçeklerden bahsetmeden tedaviye başlamıyoruz” dedi. 

Gülşen Şener, “PRP, trombosit miktarı artırılan plazmanın saç köklerine enjekte edilmesi işlemidir. Saç köklerinin belenerek kalınlaşmasını sağlar. Böylece saç dökülme hızı azalır. Bu işlem saç dökülmelerini önlemede kullanıldığı gibi saç ekim işleminden sonra da sıklıkla başvurulan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor” şeklindeki sözleri ile PRP hakkında çok merak edilen soruları da yanıtlamış oldu.

“Sağlıklı uygulamaların yaygınlaşması için kamusal denetimlerin artması önemli”

Tedavisi mümkün olan kellik ve saç dökülme problemleri olan hastalara yaptıkları PRP işlemleri neticesinde güzel sonuçlar aldıklarının altını çizen Şener “PRP yöntemleri neticesinde başarılı sonuçlar aldığımız için bu yöntemi uygulamayı sürdürüyoruz. Özverili çalışmalarımızdan dolayı da tercih ediliyoruz. Aynı alanda çalışan irili ufaklı pek çok mekan olsa da bizim gibi köklü ve işinin ehli merkezlerin sayısı az. Kamusal denetimlerin artmasının, sağlıklı uygulamaların yaygınlaşması için önemli olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet