Sağlık kuruluşlarında 89 bin ton tıbbi atık toplandı

Sağlık kuruluşlarında 89 bin ton tıbbi atık toplandı Tıbbi atık istatistikleri kapsamında, 2018 yıl sonu itibarıyla faaliyette olan 1 550 sağlık kuruluşundan    89 bin 454 ton tıbbi atık toplandığı tespit...

Yayınlanma:
Sağlık kuruluşlarında 89 bin ton tıbbi atık toplandı


Sağlık kuruluşlarında 89 bin ton tıbbi atık toplandı
 

Tıbbi atık istatistikleri kapsamında, 2018 yıl sonu itibarıyla faaliyette olan 1 550 sağlık kuruluşundan    89 bin 454 ton tıbbi atık toplandığı tespit edildi. 2018 yılında toplanan tıbbi atık miktarı bir önceki yıla göre %4 artış gösterdi.


Tıbbi atığın %7,7'si yakma tesislerine gönderilerek bertaraf edildi
 

Toplanan tıbbi atığın %92,3'ü sterilize edilerek depolama alanlarına, %7,7'si ise yakma tesislerine gönderilerek bertaraf edildi.


Tıbbi atığın %82,9'u büyükşehirlerde toplandı
 

Sağlık kuruluşlarından toplanan 89 bin 454 ton tıbbi atığın %82,9'u otuz büyükşehirde toplandı. Toplam tıbbi atığın %25,1'i İstanbul, %7,6'sı Ankara ve %6,4'ü İzmir olmak üzere, %39,1'i bu üç büyükşehirde bulunan sağlık kuruluşlarından toplandı.


Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 27 Kasım 2020'dir.
__________________________________________________________________________________

AÇIKLAMALAR
 

Tıbbi Atık İstatistikleri, 2016 yılı ve öncesinde, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamındaki büyük miktarda atık üreten sağlık kuruluşlarında (üniversite hastaneleri ve klinikleri, genel maksatlı hastaneler ve klinikleri, doğum hastaneleri ve klinikleri ile askeri hastaneler ve kliniklerinin tamamında) iki yılda bir uygulanan anket verilerine dayalı olarak yayımlanmıştır.

2017 yılından itibaren ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı idari kayıtlarında yer alan sağlık kuruluşları (üniversite, doğum ve genel maksatlı hastaneler ile klinikleri) tıbbi atık verileri kullanılarak, Tıbbi Atık İstatistikleri hazırlanmakta ve yıllık olarak yayımlanmaktadır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet