Sağlık Personelinden DEÜ Hastane Yönetimine Çağrı

Pandemi sürecinde yoğun iş temposu yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli sağlık çalışanları sorunlarının çözümü için hastane yönetimine çağrıda bulundu.Sağlık çalışanları olarak 10 kat fazla koronavirüse...

Yayınlanma:
Sağlık Personelinden DEÜ Hastane Yönetimine Çağrı

Pandemi sürecinde yoğun iş temposu yaşayan Dokuz Eylül Üniversitesi’nde görevli sağlık çalışanları sorunlarının çözümü için hastane yönetimine çağrıda bulundu.

Sağlık çalışanları olarak 10 kat fazla koronavirüse yakalanma riski olduğunu ve yeteri kadar riskleri engelleyecek tedbirlerin alınmadığını belirten Birlik Sağlık Sen, İzmir Tabip Odası, SES DEÜ İşyeri Temsilciliği, Türk Hemşireler Derneği İzmir Şubesi, Türkiye Sağlık İşçiler Sendikası, Eğitim Sen 3 Numaralı Şube hastane yönetimine çağrıda bulundu. Maddelerle sıralanan paylaşımda ilk çağrı koronavirüs önlemleri konulu oldu. İhtiyaçların ve tedbirlerin yeterli olmadığı belirtildi. Temel isteklerinin covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi olduğunu söyleyen sendika ve odalar hem korona riskimiz yüksek hem depremzedeyiz dedi. Çalışma dışı zamanın arttırılması, özel izinlerin planlanıp, özlük haklarına gelen sınırlandırmaların kaldırılması gerektiğininin altını çizdi.

İzole Kreşler Açılmalı

Sendika ve odalar pandemi döneminde okul ve kreşlerin kapalı olmasının sağlık çalışanlarının çocuklarına fazla zaman ayırmasına neden olduğunu, izole kreşlerin tekrar açılması gerektiğini savundu. Benzer şekilde ailelerinde evde bakıma ihtiyaç duyan hasta yakını olan sağlık çalışanlarının esnek izin sürelerinden faydalabilmesi ve istihdamın bu esneği sağlayacak şekilde yapılması talep edildi. Çalışma sürelerinin yeniden düzenlenmesi, tüm personelin dönüşümlü çalışması buna uygun istihdam yapılması, ekonomik ve sosyal hakların sağlanması istendi. Güncellenen bilgilerin hastane tarafından şeffaf yapılması, temsilciliği olan tüm meslek örgütleri ve sendikaların yetki ayrımı olmadan bilgilendirilmesi, toplantı düzenlenmesi talepler arasında yer aldı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet