Sağlık Personelinin Forma Renkleri Değişiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personelinin forma renklerinin değiştirilmesi ile ilgili bir çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık personeli ve sendikaların...

Yayınlanma:
Sağlık Personelinin Forma Renkleri Değişiyor

Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personelinin forma renklerinin değiştirilmesi ile ilgili bir çalışma başlatıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık personeli ve sendikaların görüşleri alınmadan uygulamanın hayata geçirilmek istendiğini savundu.
Bakanlığın İstanbul’u pilot il seçtiğini ifade eden Kahveci, “Bu çalışmada daha düğme ilk baştan yanlış iliklenmiş ve kıyafeti giyecek olan çalışanların görüşleri ve sosyal tarafların, sendikaların düşünceleri alınmadan uygulama hayata geçirilmek istenmektedir. Çalışanın giyeceği formada söz hakkının olması en doğalıdır. Bu nedenle Bakanlık yapılacak bu düzenlemede mutlaka görüş ve önerilerimizi alarak bir yol haritası belirlemelidir. Ayrıca formaların temini ile ilgili olarak kararın hastane yönetimlerine bırakılması gibi bir durum da kabul edilemezdir. Bakanlık mutlaka tüm çalışanların formalarını ücretsiz temin etmelidir” diye konuştu. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet