“ŞEHİR İÇİ TAŞIMACI ESNAFINI KONTAK KAPATMA NOKTASINA GETİRDİNİZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Ücretsiz taşıma hükümleri kapsamına giren vatandaşlarımıza hizmet veren yaklaşık 22 bin şehir içi taşımacı esnafımız kontak kapatma noktasına...

Yayınlanma:
“ŞEHİR İÇİ TAŞIMACI ESNAFINI KONTAK KAPATMA NOKTASINA GETİRDİNİZ”

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit Arı, “Ücretsiz taşıma hükümleri kapsamına giren vatandaşlarımıza hizmet veren yaklaşık 22 bin şehir içi taşımacı esnafımız kontak kapatma noktasına gelmiştir. Esnafımıza ücretsiz taşıma için yapılan destek ödemeleri 2018 yılından beri bir kuruş artmazken ücretli taşıma gelirinin azalması, akaryakıta gelen %100 zam, artan personel, yedek parça ve bakım giderleri esnafımızı artık hizmet veremez duruma getirmiştir.” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

Esnafımızın yaşadığı sıkıntıyı iktidar yetkililerine duyurmak adına geçtiğimiz Kasım ayında TBMM Başkanlığına vermiş olduğumuz araştırma önergesiyle beareber yazılı soru önergeleri oldu diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan verdiğimiz soru önergesine gelen cevabın “Ücretsiz seyahat gelir desteği ödemeleri iş ve işlemlerinin geliştirilmesi yönünde Bakanlığımız çalışmaları devam etmektedir.” şeklinde geçiştirme mahyetinde; esnafın sorununu ciddiye almaktan; soruna çözüm bulma samimiyetinden uzak laf olsun diye verilen bir cevap olmuştur.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Belediyeler sınırlı imkanlarıyla taşımacı esnafına destek olmaya çalışmaktadır. Ancak gerçek çözüm sorunu yaratan iktidarın vereceği katkı ile olabilir. Belediyeler zaten destek oluyor. Tüm imkanlarını seferber ediyor. Buna rağmen aşırı zamlardan dolayı şehir içi otobüs sahipleri hergünü zararla kapatır haldedir diyen Milletvekili Cavit Arı; Antalya Otobüsçüler Odası Başkanının “Değerli halkımızdan çok özür dileyerek gerek akaryakıta gelen %100 zamlardan dolayı gerekse yolcu gelirlerimizin çok düşmesi gelirlerimiz ile giderlerimizi karşılayamaz hale gelmemiz sebebi ile önümüzdeki hafta itibarı ile hizmet edememe ile karşı karşıya olduğumuzu bildirmek isterim.” sözlerine dikkat çekerek Oda Başkanının “Sadece akaryakıt masrafının aylık gelirini geçtiğini, emekçi şoförlerimizin maaşını nasıl ödeyeceğiz? dediğini ve hükümet yetkililerinden acilen yerine getirilmesini bekledikleri taleplerinin olduğunu; Esnafın ücretsiz taşıma destek ödemelerinde biniş başına ödeme yapılmasını ve binişlere kısıtlama getirilmesini, akaryakıttan alınan ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasını ve araç bandrol vergisinden muafiyet istediklerini belirtti ve Antalya Oda Başkanının bu çağrısına kulak verilmelidir.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı sözlerini “Taşımacı esnafımızı kontak kapama noktasına getiren iktidar biran evvel sorunun çözümüne yönelik somut adımlar atması ve Bakanlığın da acilen otobüs başına aylık desteği 10 bin TL’ye çıkarması gerekmektedir.” diyerek tamamladı.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet