Ünye Devlet Hastanesinde kısa süre önce faaliyete başlayan GETAT Ünitesi vatandaşlara şifa dağıtıyor.
Aşırı kilo, yürüme güçlüğü ve dizlerde şiddetli ağrı şikayeti ile Ünye Devlet Hastanesi GETAT Polikliniğine başvuran 68 yaşındaki hasta Havva O. burada kendisine uygulanan akupunktur tedavisi sonrası sağlığına kavuştu.
Ünye Devlet Hastanesi GETAT Polikliniğinde görevli Uzman Dr. Çetin Göktaş; “Hastamız 1 ay önce iki kişinin yardımı ile tekerlekli sandalye ile geldi. Dizlerinde, bacaklarında, kollarında, sırtında ağrıları vardı, kronik yorgunluk sorunu vardı. Toplam 6 seans tedavimizi uyguladık, Hastamız 3.seansa geldiğinde şikâyetlerinde bariz azalma, ısı artışı-şişlik ve hareket kısıtlılığında düzelme kaydedildi. Kendini daha iyi hissettiğini ifade etti. 4.seansa geldiğinde şikâyetleri neredeyse tamamen geçti. 6.seansa geldiğinde hiçbir şikâyeti kalmamıştı ve tedavisini sonlandırdık. Psikolojik olarak da çok iyi duruma geldi, yaşam enerjisi arttı. Hastamızın iyileşme hızı bizleri de çok mutlu etti” dedi.
BAŞARILI SONUÇLAR ALINAN TEDAVİ YÖNTEMİ
Geleneksel tamamlayıcı tıp ünitesinin fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme ve tedavi etmenin yanı sıra sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan bilgi, beceri ve uygulamalar bütünü olduğunu söyleyen Göktaş; “Akupunktur, Romatizmal hastalıklarda tek başına veya mevcut tedavilere eklenerek başarılı sonuçlar alınan bir tedavi yöntemidir. İlaç kullanmasına engel bir durumu olan hastalarda akupunktur tedavisi yaşam kalitesini artırmakta ve hastalara farklı bir tedavi imkanı sunmaktadır. Mevcut ilaç tedavilerine devam eden hastalarda ise tedavinin etkinliğini artırarak kullanılan ilaç sayısını ve dozunu azaltmak, yan etkileri ortadan kaldırmak mümkündür. Bu amaçla Akupunktur tedavisi destekleyici olarak mevcut tedaviye eklenebilir. Akupunktur bağışıklık sistemini güçlendirir, problemli bölgedeki kan dolaşımını düzenler, ödemi azaltır. Ağrı kesici özelliği ve hücre yenilenmesi sayesinde hareket kısıtlılığını azaltır. Atakların daha hafif atlatılmasını ve vücutta oluşabilecek tahribatın en az seviyede kalmasını sağlar. %80-90 oranında hastalığın ilerlemesini durdurur” açıklamalarında bulundu. Kendini sürekli çok halsiz ve yorgun hissettiğini ifade eden hasta Havva O. “Buraya geldiğimde tekerlekli sandalyede yerimden kalkamaz durumda idim. Dizlerimdeki ağrı yüzünden yürüyemiyordum. Şimdi ağrılarım çok çok aza indi. Bu tedaviyi herkese tavsiye ediyorum, doktoruma çok minnet duyuyorum. Kendisinden Allah razı olsun” şeklinde konuştu. (BSHA)
BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı