KYK Ek Yurt Başvurusu Sonuçları Nereden Öğrenilecek?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ek yurt başvuru sürecini tamamladı ve başvuru sonuçlarını açıkladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlediği ek yurt başvuru sürecini tamamladı. Öğrencilere önemli hizmetler sunan KYK, öğrenim kredisi, burs ve yurt imkanı sağlayarak eğitim döneminde destek olmaktadır. Bu süreçte mağduriyet yaşanmaması için ek başvuru hakkı tanıyan KYK, başvuru sonuçlarını da ilan etti.

Ek Başvuruların Sonuçları Nereden Sorgulanacak?

3 Ekim tarihinde sona eren ek yurt başvuruları sonrasında sonuçlar, e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Öğrenciler, başvuru sonuçlarını öğrenmek için https://www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu adresine girerek sorgulama yapabilirler.

Kayıt İşlemleri Ne Zaman Yapılacak?

11 Ekim itibariyle yerleştirildikleri yurda kayıt hakkı kazanan öğrenciler, ilgili yurt müdürlüklerine şahsen başvurarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. Ancak, kayıt işlemlerini bir hafta içerisinde tamamlamayan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılacak ve yurt hakları iptal edilecektir. Kayıt işlemleri için belirtilen bu süre zarfında işlemlerin tamamlanması büyük önem taşımaktadır.

KYK tarafından yürütülen bu süreçte, öğrencilerin barınma ihtiyaçları Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde oluşturulan komisyonlar tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda karşılanmaktadır. Yerleşim hakkı kazanan öğrenciler bu komisyonlar tarafından belirlenen yurtlara yerleştirilmektedir.

Alanya Haber / Özel Haber

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri