AXA COVID-19’un Sağlığa Olan Uzun Vadeli Etkilerini İnceledi

Yenilikçi ve öncü yaklaşımlarıyla sigortacılık sektörüne öncülük eden AXA,  pandeminin insan sağlığa olan uzun vadeli etkilerini ele alıyor.

Yenilikçi ve öncü yaklaşımlarıyla sigortacılık sektörüne öncülük eden AXA, 

pandeminin insan sağlığa olan uzun vadeli etkilerini ele alıyor. AXA, faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde raporun izinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

 

Dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden AXA, insanlığın gelişimi adına insanlık için önemli olanı koruma amacıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında “Şok dalgası: COVID-19'un Uzun Vadeli Sağlık Etkileri” adlı raporunu yayınladı. Pandeminin insan sağlığına olan uzun vadeli etkilerinin incelendiği raporda; COVID-19’un bireylerde yarattığı endişe ve stres nedeniyle ortaya çıkan sağlık problemleri, doktora gitme eğilimlerinde yaşanan değişikliklere yer veriliyor.  Rapor AXA’nın Ipsos ile ortaklaşa olarak yürüttüğü anket kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinden 14 ülkede farklı sosyoekonomik kesimlerden 14.000 kişi ile yapılan görüşmelerden elde edilen verilere dayanıyor.

 

Dünya çapında insanların üçte birinden fazlasının (34) COVID-19 ile sağlıklarının kötüye gittiğini belirten raporun öne çıkardığı bulgular şu şekilde:

  • Dünya ölçeğinde COVID-19 vakaları haftada 5,25 milyonu aşıyor.  
  • İnsanların üçte birinden fazlası (34) sağlıklarının COVID-19 ile kötüleştiğini söylüyor. Pandemiden kadınları erkeklere göre daha çok etkilendiği belirtiliyor. Katılımcılar özellikle evden çalışma sırasında iş-yaşam dengesini sağlayamamanın stresini yaşıyor.  
  • Pandemide yaşanan yorgunluk, stres ve uyku problemleri uzun vadede kişilerin sağlığı için tehlike teşkil ediyor. Stres ve endişe nedeniyle ortaya çıkan kas problemleri, nörolojik hastalıklar, sindirim sistemi hastalıkları, eklem ve diş hastalıkları gibi hastalıklarda ise gözle görülür bir artış söz konusu.
  • 45’lik bir kesim ise pandemiyle birlikte zindelik düzeyinin bozulduğunu dile getiriyor. Aynı zamanda, pandemi sonrası uyku problemleri (38), diş sorunları (21), baş ağrısı gibi nörolojik hastalıklar (20), göz sorunları (16) ve işitme sorunları (10) yaşadıklarını ifade ediyor.
  • Katılımcıların 62'si koronavirüse yakalanma korkusu nedeniyle hastanede tedavi olmaktan kaçınıyor. 
  • Katılımcıların 19’u pandemiden öncesine nazaran kendi başlarına daha fazla ilaç kullandığını belirtiyor. 
  • Meditasyon, homeopati, gevşeme terapisi gibi uygulamalara eğilim ciddi ölçüde artış gösterdi. Katılımcıların 21 ilaç kullanmak yerine; bu türde alternatif uygulamaları tercih ediyor. 


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri