Bayer, Bilim İnsanlarını ve Araştırmacıları Testing4Ag Programına Davet Ediyor

 Bayer; bitki hastalıkları, zararlılar veya yabancı otlarla mücadelede olası yeni etki yöntemlerini belirlemek amacıyla dünyanın dört bir yanından araştırmacıların ve bilim insanlarının yeni buluş bitki koruma bileşiklerini sunmalarına olanak tanıyan Testing4Ag programını hayata geçirdi.

 Bayer; bitki hastalıkları, zararlılar veya yabancı otlarla mücadelede olası yeni etki yöntemlerini belirlemek amacıyla dünyanın dört bir yanından araştırmacıların ve bilim insanlarının yeni buluş bitki koruma bileşiklerini sunmalarına olanak tanıyan Testing4Ag programını hayata geçirdi. Bayer'in Open4Ag ortaklık geliştirme ve inovasyon yaklaşımının bir parçası olan Testing4Ag; üreticilerin değişen ihtiyaçlarını güvenilir ve sürdürülebilir bir şekilde karşılayan, yeni nesil bitki koruma ürünleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Bayer Tarım Ürünleri Araştırma ve Geliştirme Başkanı Bob Reiter: “Ar-Ge alanında lider bir şirket olarak çiftçilerin hem bugün hem de yarın karşılaştığı sorunlara yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunarak tarımın geleceğini şekillendirmeye kararlıyız. Testing4Ag programı, programa katılacak öncü araştırmacıların ve bilim insanlarının fikri mülkiyet haklarını koruyarak dönüştürücü etkiye sahip fikirlerini; Bayer'in bilgisi, deneyimleri ve kaynaklarıyla birleştirecek” dedi.

 

Halo ile ortaklaşa yürütülen Testing4Ag; bilim insanlarının, yapılacak testler ve şeffaf bir şekilde paylaşılacak sonuçlar aracılığıyla kendi bileşikleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olacak. Sunulan bileşikler; çok çeşitli bitki patojenlerine, yabancı ot türlerine, böcek ve nematod zararlılarına ve/veya vektörlere karşı en gelişmiş biyolojik testler yoluyla değerlendirilecek. Test sonuçları, katılımcılarla doğrudan paylaşılacak. Araştırmacıların ve kurumların Testing4Ag programı aracılığıyla ortaya çıkan olası fikri mülkiyete ilişkin tüm hakları saklı tutulacak.

 

Bayer Tarım Ürünleri Küçük Moleküller Başkanı Rachel Rama: "Testing4Ag önemli bir program çünkü çiftçilerin iklim değişikliği karşısında dünyayı beslemesine yardımcı olan ve tarımın çevresel etkisini daha da azaltan bitki koruma ürünleri geliştirmek iddialı bir hedef. Bireysel araştırmacılar, üniversiteler, hatta küçük startuplar bile tarımın şu anda karşı karşıya olduğu en önemli sorunlara çözüm arayışımıza katkıda bulunabilir” dedi.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri