Beijing’de 3 bin yıllık tuğla tozundan inşaat temeli bulundu

Beijing’in Kent Kültür Mirası Yönetimi, Çinli arkeologların, kentin güneybatısında bulunan bir kazı yerinde yapısı ve katmanları belirli olan tuğla tozundan bir inşaatın temelini keşfettiklerini açıkladı.   Beijing...

Beijing’in Kent Kültür Mirası Yönetimi, Çinli arkeologların, kentin güneybatısında bulunan bir kazı yerinde yapısı ve katmanları belirli olan tuğla tozundan bir inşaatın temelini keşfettiklerini açıkladı.   Beijing Belediye Kültür Mirası Dairesi yetkilisi Wang Jing’in yaptığı açıklamaya göre, kentin Fangshan bölgesindeki Liulihe yerleşim mevkiindeki kazı yeri yaklaşık 700 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Tuğla tozundan inşaatın en kalın kısmı 1,62 metre tutuyor; ayrıca inşaatın dört katmanından fazlası insan eliyle gerçekleştirilmiş olduğu belirlenen onarımların izlerini taşıyor.  

Yapılan kazı ve araştırmalar eski mimarinin, dönemin inşaat yapısının ve bölgenin tarihinin incelenmesi bakımından son derecede büyük bir değer ifade ediyor. Liulihe kalıntılarının konumu, buranın, Batı’da Zhou Hanedanı (M.Ö.1046-771) döneminde Yan Krallığı’nın başkenti olduğunu düşündürüyor. Kazı yeri tuğla tozundan kale duvarları, kalıntılar ve mezarlık içeriyor. 3 bin yılı aşkın geçmişi, söz konusu kazı yerini Beijing kentinin izlenebilir en eski uygarlık kaynağı durumuna getiriyor.  

Liulihe harabelerinin kazı yerinde merkezi alanının ve gömütlerin bulunduğu mevkilerin keşfi ve kazı çalışmaları 2019 yılında başladı. O zamandan bu yana yüzlerce kalıntı ortaya çıkarıldı.

Kaynak Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri