Türkiye’nin ve İstanbul’un önde gelen hazır beton ve agrega üreticilerinden Boğaziçi Beton’un halka arz sonuçları Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlandı. Halka arz birim fiyatı 3,50 TL olan Şirket’in, halka arz büyüklüğü 399.000.000 TL olarak gerçekleşti. Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılara halka arz edilen payların yüzde 60’ı, yurt içi kurumsal yatırımcılara yüzde 30’u ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara yüzde 10’u oranında dağıtım yapıldı. Boğaziçi Beton, 3 Haziran 2021 tarihi itibariyle Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da sürekli işlem yöntemi ile işlem görmeye başlayacak. Şirket kodu ise “BOBET.E” olarak belirlendi.
Boğaziçi Beton’un, 26-27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama süreci tamamlandı.
“Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle gerçekleştirilen halka arzda birim fiyat 3,50 TL olarak gerçekleşti. Halka arzda 114.000.000 TL nominal değerli payların satışı yapılırken, halka arz büyüklüğü 399.000.000 TL olarak gerçekleşti.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılara halka arz edilen payların yüzde 60’ı, yurt içi kurumsal yatırımcılara yüzde 30’u ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara yüzde 10’u oranında dağıtım yapıldı. Halka arz edilen Şirket payları, 03 Haziran 2021 tarihinden itibaren Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da 3,50 TL baz fiyat ve “BOBET.E” kodu ile işlem görmeye başlayacak.
Tüm yatırımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Boğaziçi Beton Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Zengin: “2003 yılından bu yana Boğaziçi Beton markası ile Türkiye ekonomisinin nabzının attığı İstanbul’da, ülkemizi büyütecek mega projelerde yer aldık. Bundan sonra da şimdiye kadar olduğu gibi Türkiye için katma değer üretmeye devam edeceğiz. Kendimizi sürekli geliştirerek rekabet eden, kaliteye önem vererek en iyi ürün ve hizmeti sunan, müşteri memnuniyetini her zaman en üst düzeyde tutan çalışma anlayışımızı sürdüreceğiz. Boğaziçi Beton ile güvenli ve sürdürülebilir kentleşmenin geleceğine yatırım yapan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Halka arzda yurt içi kurumsal yatırımcılardan planlanan tahsisatın yaklaşık iki katı talep geldiği bilgisini veren Zengin; “Halka arz sonrasında bireysel ve kurumsal yatırımcılarımızın gücünü de arkamıza alarak; daha büyük hedefler için çalışacağız. Bu başarılı halka arz sürecinde emeği geçen herkese, başta Boğaziçi Beton ekibimize, konsorsiyum lideri Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’ye ve konsorsiyum üyelerine, hukuk danışmanımız LBF Partners’a ve iletişim danışmanımız TimePR’a teşekkür ediyorum” dedi.
“Uzun vadeli hedefleri olan kökleri sağlam bir şirketiz”
Üretim ve satış faaliyetlerini İstanbul’da 21 farklı lokasyonda, 30 hazır beton tesisi ile sürdüren Boğaziçi Beton, ana faaliyet konusu olan hazır beton üretimi ve satışı ile birlikte, betonun hem kalitesini hem maliyetini etkileyen agregayı da kendi bünyesinde üretiyor.
“Yıllık 6 milyon ton agrega üretim kapasitesine sahip iki taş kırma tesisi ile İstanbul Avrupa yakasının en yüksek kapasiteli agrega maden ocaklarından bir tanesinin işletmecisiyiz” diyen Abdurrahim Zengin: “Geçen sene 3 milyon m3’ün üzerinde beton dökmüş bir şirketiz. İstanbul’da en yaygın dağıtım ağına ve en yüksek üretim kapasitesine (6 milyon m³/yıl) sahip hazır beton firmalarından biri olarak bugüne kadar 35 milyon m³’ün üzerinde beton üreterek alanımızın önemli markalarından biri olduk. Yaklaşık 950 kişiye istihdam sağlıyoruz. Kurumumuzda dolaylı olarak çalışan kişilerin sayısı 4 bine yaklaşıyor. Ciromuz ise 2020 yılında yaklaşık 733 milyon TL olarak gerçekleşti.”
Öz kaynak gücü
Boğaziçi Beton olarak en önemli farklarından birinin tüm ekipman ve tesislerinin kendilerine ait olması olduğunu anlatan Abdurrahim Zengin, “Finansman yapısı ve öz sermayesi güçlü bir şirket olmamız en büyük avantajımız. Geniş beton santrali ağımız, tamamı şirketimize ait olan 553 adet araç, makine ve ekipman kapasitemiz ve tecrübeli çalışma arkadaşlarımızla birlikte şimdiye kadar yaklaşık 1.285 projeye imza attık. 2013 yılından bu yana her yıl Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer alıyoruz. Halka arz sonrasında hem yatırımcılarımızın hem de çalışanlarımızın daha mutlu olabileceği bir yapı kurmak istiyoruz” dedi.
Kamuyu Aydınlatma Bilgisi (Disclaimer)
"İşbu belge, yalnızca bilgilendirme amaçlıdır ve hiçbir şekilde sermaye piyasası araçlarının satın alınması için herhangi bir yoldan halka çağrıda bulunulması veya sermaye piyasası araçlarına ilişkin bir tavsiye amacını teşkil etmemektedir. Payların halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun ya da Borsa İstanbul A.Ş.’nin herhangi bir takdir yetkisi ya da onayı bulunmamaktadır. Şirket ve halka arz edilen paylarla ilgili bilgileri içeren onaylı Izahname; Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)’nda (kap.org.tr), Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin internet sitesinde (bogazicibeton.com) ve Şirket’in halka arzına aracılık edecek Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin internet adresinde (vakifyatirim.com.tr) yayımlanmıştır. Yatırımcıların yatırım kararlarını, anılan internet adreslerinde yayımlanmış̧ olan şirket ve halka arz edilen paylara ilişkin İzahname ve tasarruf sahiplerine satış̧ duyurusu dahil halka arz belgelerinin incelenmesi suretiyle vermeleri gerekmektedir. Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler ifadeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım yapmayı düşünen kişiler, bir yatırım danışmanına veya bu tür yatırımlara yönelik danışmanlık konusunda uzmanlaşmış yetkili bir kişiye danışmalıdır."
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı