Daha fazla çip: Bosch, Reutlingen'de yarı iletken üretimini büyütmek için yatırım yapacak

Yeni üretim tesisleri için 250 milyon avronun üzerinde   Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Hartung: “Bu yatırım, müşterilerimize fayda sağlayacak ve yarı iletken tedarik zincirindeki krizle mücadeleye yardımcı olacak”.

Yeni üretim tesisleri için 250 milyon avronun üzerinde

  • Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Hartung: “Bu yatırım, müşterilerimize fayda sağlayacak ve yarı iletken tedarik zincirindeki krizle mücadeleye yardımcı olacak”.
  • Yeni yatırım, 2022'de küresel yarı iletken üretiminin büyütülmesi için ayrılan 400 milyon avroluk sermaye harcamasına ek olarak geliyor.
  • Büyüme, Bosch yarı iletkenlerine ve MEMS sensörlerine yönelik artan talebe bir yanıt niteliğinde.
  • Bosch, 60 yılı aşkın süredir yarı iletkenler geliştirmekte ve üretmektedir.
  •  

Reutlingen, Almanya – Devam eden küresel çip sıkıntısıyla mücadele etmek için ek bir hamle olarak Bosch, Reutlingen'deki yonga plakası fabrikasını daha da büyütmeyi planlıyor. Bugünden itibaren 2025 yılına kadar yeni üretim alanı ve gerekli temiz oda tesislerinin oluşturulmasına çeyrek milyar avrodan fazla yatırım yapılacak. Bu, Bosch'a mobilite ve IoT uygulamalarında kullanılan çiplere yönelik sürekli artan talebi karşılayacak kapasiteyi sağlayacak. Bosch Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Stefan Hartung, “Reutlingen'de yarı iletkenler için üretim kapasitemizi sistematik olarak büyütüyoruz. Bu yeni yatırım, yalnızca rekabetçi konumumuzu güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda müşterilerimize fayda sağlayacak ve yarı iletken tedarik zincirindeki krizle mücadeleye yardımcı olacak.” dedi. Reutlingen'deki tesise yapılacak yeni eklentinin inşası, ek olarak 3.600 metrekarelik son derece modern temiz oda alanı yaratacak. 2025 itibarıyla bu ek kapasite, Reutlingen tesisinde halihazırda mevcut olan teknolojiye dayalı yarı iletkenler üretecek. Bosch ayrıca mevcut bir güç kaynağı tesisini de büyütüyor ve hem yeni hem de mevcut üretim alanlarına hizmet veren ortam tedarik sistemleri için ek bir bina inşa edecek. Yeni üretim alanının 2025 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Ekim 2021'de Bosch, yalnızca 2022'de Dresden ve Reutlingen, Almanya ve Penang, Malezya'daki yarı iletken operasyonlarını genişletmek için 400 milyon avrodan fazla harcayacağını duyurdu. Bu tutarın yaklaşık 50 milyon avrosu Reutlingen'deki yonga plakası fabrikası için ayrıldı. Ayrıca Bosch, 2021'den 2023'e kadar Reutlingen tesisindeki mevcut binalarda ek temiz oda alanı yaratmak için toplam 150 milyon avro yatırım yapmayı planladığını da duyurdu. Tesiste, üretim tesislerinin büyümesini sağlayacak bu yeni genişletme projesi, bu tedbirleri de tamamlayacak. Sonuç olarak, şu anda yaklaşık 35.000 metrekare olan Reutlingen'deki temiz oda alanı 2025'in sonunda 44.000 metrekarenin üzerine çıkacak.

Son teknoloji yarı iletken üretimi 

Reutlingen yonga plakası fabrikaları 150 ve 200 milimetre teknolojisini kullanırken, Dresden tesisi 300 milimetre yonga plakası halinde çip üretiyor. Her ikisi de, veriye dayalı süreç kontrolüne dayalı son teknoloji üretim yöntemlerini kullanıyor. Bosch Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Mobilite Çözümleri Başkanı Markus Heyn, “Bağlanabilirlik ile birleştirilen yapay zekâ yöntemleri, üretimde sürekli, veriye dayalı iyileştirme elde etmemize ve böylece daha iyi ve daha iyi çipler üretmemize yardımcı oldu.” dedi. Bu, kusurların otomatik olarak sınıflandırılmasını sağlamak için yazılımın geliştirilmesini de içeriyor. Bosch, malzeme akışlarını iyileştirmek için yapay zekâyı da kullanıyor. Yüksek otomasyon seviyesi ile Reutlingen'deki bu son teknoloji üretim ortamı, tesisin geleceğini ve orada çalışan insanların işlerini koruyacak.

Yarı iletkenlere artan talep

Bosch, hem otomotiv uygulamaları hem de tüketici elektroniği pazarı için 60 yılı aşkın süredir yarı iletkenler geliştiriyor ve üretiyor ve bu sürecin 50 yıldan fazlası Reutlingen'de oldu. Bosch tarafından üretilen yarı iletken bileşenler, uygulamaya özel entegre devreleri (ASIC'ler), mikroelektromekanik sistemleri (MEMS sensörleri) ve güç yarı iletkenlerini içeriyor. Reutlingen tesisinin daha da büyütülmesi, öncelikle otomotiv ve tüketici sektörlerinde MEMS ve silisyum karbür güç yarı iletkenleri için artan talebe hizmet edecek. Heyn, “Bosch, otomotiv uygulamaları için halihazırda bir lider çip üreticisidir. Ve bu, güçlendirmeyi düşündüğümüz bir pozisyon.” dedi. Bunu başarmak için alınacak tedbirler arasında, Bosch'un Aralık 2021'den beri ürettiği silisyum karbürden yapılmış çiplerin geliştirilmesi ve üretimi yer alıyor. Bu yenilikçi malzemeden üretilen çipler, elektromobilitede giderek daha önemli bir rol oynayacak. Bosch şu anda dünya genelinde silikon karbürden yapılmış güç yarı iletkenleri üreten tek otomotiv tedarikçisidir.

Reutlingen fabrikası şu anda yaklaşık 8.000 çalışana sahip. Bu çalışanlar, yarı iletkenlerin ve elektronik kontrol birimlerinin geliştirilmesi ve üretiminde, yönetimde ve e-Bisiklet Sistemleri bölümünde faaliyet gösteriyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri