Malezya merkezli doğrudan satış firması QNET, Türkiye’deki göçmenler için gelir kapısı açtı. QNET Genel Müdürü Cem Geyik; ”Üyelerimizin yüzde %1 ‘ini göçmenler oluşturuyor” dedi.
Dünya çapında 150 ülkede 10 milyondan fazla temsilcisi ile faaliyet gösteren doğrudan satış firması QNET, Türkiye’deki üretim kapasitesini artırıyor. QNET Türkiye ofisi, İsviçre, Almanya, Güney Kore ve Türkiye’de üretilen ürünleri 30 ülkeye gönderen bir lojistik hub haline geliyor.
Türkiye’nin doğrudan satış sektöründeki hızlı büyümesiyle birlikte, eski doğu bloku ülkeleri de QNET Türkiye tarafından yönetilecek. QNET Türkiye Genel Müdürü Cem Geyik; Türkiye’ye zorunlu göç eden insanları da doğrudan satış sektörüne dahil ettiklerini ve 130 bin üyeleri arasında %1’lik oranın göçmenlerden oluştuğunu belirti. Geyik, ”Mültecilerin de kendi ayakları üzerinde durmalarına; bir şekilde ekonomiye katılımlarına yardım etmek istedik. Arapça bilen eleman aldık, katalog ve broşürler hazırladık.” Şeklinde konuştu. İstanbul’da bir değerlendirme toplantısı yapan QNET Türkiye Genel Müdürü Cem Geyik, “Küresel ekonomik krizlerde dünyada iki sektör büyür; biri gıda bir diğeri de doğrudan satış sektörüdür. Son yıllarda Ortadoğu’daki karışıklıklar nedeniyle Türkiye en fazla göç alan ülke. Buraya gelenlerin en kolay ve hızlı şekilde geçimini sağlayabilmelerinin bir yolu da doğrudan satış oldu. Göçmenlerden sektöre yoğun bir ilgi görülüyor” dedi.
QNET Global Başkanı Zinkiewicz, “Asya, Pasifik Pazarın Yarısı”
Türkiye’nin potansiyelinin altını çizen QNET Global Yönetim Kurulu Başkanı Richard E. Zinkiewicz, Orta Asya, Rusya ve Avrupa’ya Türkiye üzerinden açılmak istediklerini belirtti. Zinkiewicz , 2010’da geldikleri Türkiye’nin faaliyet gösterdikleri 150 ülke arasında ilk 5’e girdiğini belirterek “5-8 yıl arasında Türkiye’de 1 numara olmak gibi bir hedefimiz var” dedi. Doğrudan satış sektörünün dünya üzerinde 200 milyar dolarlık hacme sahip olduğunu dile getiren Zinkiewicz; “2014 yılı verilerine göre doğrudan satışın yüzde 45’inin Asya Pasifik ülkelerinden geliyor” dedi.
Doğrudan Satış Sektöründe Kat Edilecek Çok Yol Var
QNET ‘nin bu yıl yerli üretim cirosunun 1,8 milyon TL olduğunu belirten QNET Türkiye Genel Müdürü Cem Geyik, ise ”2015 yılına kadar yüzde 100 büyüdük; şu anda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 üzerindeyiz. Bu yılki ciro hedefimiz 30 milyon dolar.” dedi. Doğrudan satışın Türkiye’de ilk olarak 1992 yılında kurulduğunu anlatan Cem Geyik, “Doğrudan satış Türkiye’de 20-25 yıllık bir sektör ve daha emekleme çağında. Şu anda sektörün büyüklüğü 1 milyar dolar civarında. Önümüzdeki yıllarda sektörün 5-6 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Kısaca 5-6 kat daha büyüme hedefimiz var” diye konuştu.
Doğrudan satış ile e-ticareti birleştiren ilk firma olduklarını hatırlatan QNET Genel Müdürü Cem Geyik, ”Aslında sektörde rakiplerimiz ile hepimiz aynı hedef kitleye hitap ediyoruz. Bizim öne çıkan özelliğimizin uygulamalarımız olduğunu söyleyebilirim. Biz, nihai tüketiciye fatura kesen bir e-ticaret markasıyız. Bizi ayıran diğer özellik ise üyelik sistemine dahil olmadan da alışveriş yapma imkânı sunabilmemiz. Üçüncü ve en önemli farklılığımız ise ürünlerimizin bir kısmını burada imal ettirmemiz. Türkiye’ye ve bu ülkenin geleceğine güvenimizin bir göstergesi olarak yerli üretimi artırmaya ve burayı bölgesel bir merkez haline getirmek için yatırıma devam ediyoruz. Türkiye’de bizim dışımızda üretim yapan doğrudan satış firması bulunmuyor ”dedi.
QNET, 2010 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Türkiye’de 130 binden fazla bağımsız temsilciye gelir sağlayan şirket bu alanda %100 e-ticareti kullanan ilk firma olarak hızlı büyümesini sürdürüyor. QNET’in ürün portföyünde Vitanew gıda takviyeleri, Couleurs by QNET makyaj malzemeleri, Brille Premium diş ve ağız bakım seti, Bernhard H Mayer saatleri, HomePure su arıtma cihazı, Airpure hava temizleme cihazı, Physio Radiance cilt bakım ürünleri, Swiss e Learning Institute uzaktan eğitim, Q-breaks konaklama gibi çeşitli ürünler yer alıyor. Bu ürünlerden kozmetik ve gıda takviyesi Türkiye’de üretilerek 30 ülkeye satılıyor.