Dünya Çapında Mega Projelere İmza Atan Mono Steel, 2022 Hedeflerini Belirledi

2021 hedeflerini Ekim ayı itibariyle tutturan, Türkiye ve Almanya’daki üretim tesislerine ek olarak geçtiğimiz ay Sakarya’da yeni bir Ar-Ge ve lojistik merkezi kuran Mono Steel, 2022 hedeflerini belirledi.

2021 hedeflerini Ekim ayı itibariyle tutturan, Türkiye ve Almanya’daki üretim tesislerine ek olarak geçtiğimiz ay Sakarya’da yeni bir Ar-Ge ve lojistik merkezi kuran Mono Steel, 2022 hedeflerini belirledi. Mevcut üretim tesislerinin yanı sıra Avrupa, Afrika ve Kanada’da yeni üretim tesisleri açmak ve bu tesislerden tüm dünyaya ihracat yapmak için araştırmalara başlayan firma, 2022 yılında Amerika pazarında da yerini sağlamlaştırmayı amaçlıyor.  

 

Mono Steel, 2021 yılı Ekim ayı itibariyle, yüzde 80 kapasiteyle çalışmasına rağmen, çelik konstrüksiyon bölümündeki hedefi olan 17 Milyon Euroihracat rakamlarına ulaştı. Gelecek yılın hedefinde ise; Avrupa, Afrika ve Kanada’da yeni üretim tesisleri kurmak, yeni açılan Ar-Ge ve Lojistik Merkezi’ni genişletmek, Amerika’daki yerini daha da sağlamlaştırmak ve yıllık 30 Milyon Eurocivarında ihracat yapmak var. 

 

Yıllık ortalama 14 bin ton (özel projeler hariç) üretim yapan Sakarya’daki üretim tesisinin yanı sıra Almanya’nın Stuttgart şehrinde de üretim tesisi bulunan Mono Steel için 2020-2021 yılı oldukça yoğun geçti. 57 kilometre uzunluğu, 2300 metre derinliğiyle “dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli” olarak tarihe geçen Gotthard Base Tüneli’nden, Paris’in mega projesi olarak tanıtılan ve banliyölerle şehri birbirine bağlayarak Paris trafiğini azaltması beklenen  Grand Paris Express’e... Almanya’nın en kalabalık şehirlerinden birinin yolculuk süresini kısaltacak olan Münih Metrosu’ndan İskandinav ülkelerinin en büyük metrosu olma özelliği taşıyan Stockholm Metrosu’na... Avusturalya’nın en önemli ve en büyük hidroelektrik santrallerinden olan Snowy 2.0’dan, Türkiye’nin son yıllardaki en büyük projelerinden olan Çanakkale Köprüsü’ne... Afrika’da A’dan Z’ye inşa edilen fabrika ve depo alanlarından, Baltık ülkelerinin ilk alüminyum üretim hattına kadar bir çok önemli projede yer alan firma, 2022 yılına da çok önemli işbirliklerine imza atarak giriyor. 

 

Mono Steel CEO’su ve ortağı olan ünlü iş insanı Mustafa Toprakçeken2020-2021 yılını değerlendirirken; “Mono Steel olarak kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’de Ford Otosan Boya Üretim Tesisi, Toyota Üretim Tesisi, Hyundai Boyahane, TOKİ Samsun Stadyumu, Rixos Tema Park, Çanakkale Köprüsü Projesi gibi büyük ve özel projelerde yer aldık. Son iki yılda ise çok büyük bir ivme yakaladık. Avrupa ve Afrika pazarında büyük ve nitelikli projelerde yer aldık ve ülkemizi de gururla temsil ettik. Almanya’nın köklü firmalarından biriyle ortak olarak, orada da farklı bir yapılanmaya girdik. Yatırımlarımız olduğu gibi istihdam da yaratarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ettik. Bugün, Avrupa ve Afrika pazarlarında saygı duyulan, tanınan ve yeri sağlam bir markayız. 2021’in ilk ayları biraz yavaş geçti. Hem pandemi etkisi hem de bazı giderlerin artması, inşaat sektörünün biraz yavaşlamasına neden oldu. Bu yıl ortalama 80 kapasiteyle çalıştık. Ancak geliştirdiğimiz doğru stratejilerle, Ekim ayı itibariyle hedeflediğimiz ihracat rakamlarına ulaşmış bulunuyoruz. Planlama, üretim, tedarik ve lojistikteki hızımıza; kaliteli işçiliğimiz, profesyonel bakış açımız, yerinde analizlerimiz eklenince, bu başarıyı yakalamak kaçınılmaz oldu. Türkiye, Avrupa ve Afrika pazarlarındaki işbirliklerimiz sürüyor. Bu işbirliklerinin yanı sıra Amerika, Kanada ve Avusturalya gibi ülkelerden de yeni projeler alıyoruz. Bu nedenle de, 2022 yılındaki hedeflerimizden biri olan Ar-Ge ve Lojistik Merkezi’mizi bu ay açmaya karar verdik. Genel merkezimizi de Ekim ayı sonlarına doğru buraya taşıyacağız,” şeklinde konuştu. 

 

Toprakçeken 2022 hedeflerini ise şu sözlerle özetledi; “Şuanda öncelikli planımız bir dünya markası olmak... Bu yıl, 17 Milyon Euroihracat rakamlarına ulaştık. Gelecek yılın hedefinde ise 30 Milyon Eurovar. Bu yıl olduğu gibi gelecek yılın hedeflerini de tutturacağımıza eminim. Avrupa, Türkiye, İngiltere, Avusturalya, Afrika ve Orta Doğu’da son iki yılda yerimizi sağlamlaştırdık. Artık çelik konstrüksiyon, üretim, tasarım denilince akıllara ilk biz geliyoruz. 2021 yılında da, Amerika pazarına giriş yaptık ve bu pazarı yavaş yavaş tanımaya başlıyoruz. Bu yıl ki hedefimizde, Amerika pazarındaki yerimizi daha da sağlamlaştırmak var. Bu sayede, dünyanın her yerinde Mono Steel imzası taşıyan bir proje olmuş olacak. Bugüne kadar bir çok tanınmış projede yer alan bir firma olarak, Amerika’daki yerimizin en kısa zamanda sağlamlaşacağına olan inancımız da tam. Yeni projelerimiz, Sakarya ve Stuttgart’taki tesislerimize bu yıl yenilerini eklememiz gerektiğini de bize gösterdi. Aynı zamanda ihracat da yapabileceğimiz üretim tesislerinin arayışı içerisindeyiz. Avrupa, Afrika ve Kanada’da 2022 yılı içerisinde yeni üretim tesisleri açmayı planlıyoruz. Ar-Ge ve Lojistik Merkezi’mizi geliştirmek ve genişletmek de 2022 hedeflerimiz arasında.”


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri