Elektra Elektronik 2022’de Static Var Generator’ın üretimine ve satışına ağırlık verecek

DynamiX serisi Static Var Generator, endüstriyel ve ticari tesislerde mükemmel güç kalitesi ile enerji kaybını azaltıyor   Elektra Elektronik 2022’de Static Var Generator’ın üretimine ve satışına ağırlık verecek   Araştırma ve geliştirme odaklı çalışmaları ile bugüne kadar çok sayıda trafo ve enerji kalitesine yönelik yeni nesil ürün ve çözümler geliştiren Elektra Elektronik, Dynami

DynamiX serisi Static Var Generator, endüstriyel ve ticari tesislerde mükemmel güç kalitesi ile enerji kaybını azaltıyor

Elektra Elektronik 2022’de Static Var Generator’ın üretimine ve satışına ağırlık verecek

Araştırma ve geliştirme odaklı çalışmaları ile bugüne kadar çok sayıda trafo ve enerji kalitesine yönelik yeni nesil ürün ve çözümler geliştiren Elektra Elektronik, DynamiX markasıyla üretmeye başladığı Türkiye’nin ilk ve tek yerli aktif harmonik filtre serisi Static Var Generator (SVG)’ın üretimine ve satışına 2022 yılında ağırlık vermeyi hedefliyor. Endüstriyel ve ticari tesislerde hızlı kompanzasyon ve harmonik filtreleme yapabilen bir cihaz olan DynamiX serisi SVG, rezonans riskini ortadan kaldırarak üretimdeki gereksiz duruşları önlüyor ve güç kalitesini artırıyor. DynamiX SVG’nin reaktif güç ihtiyacı değişken olan çelik fabrikaları, madencilik ve inşaat sektöründe yoğun olarak kullanıldığını belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, bu ürün ile dünya çapında sektördeki en yüksek performansa sahip aktif harmonik filtreleri üreten şirketlerden biri olmayı başardıklarını açıkladı.

Elektra Elektronik, DynamiX serisi Static Var Generator ile endüstriyel ve ticari tesislerde güç kalitesini doğru bir şekilde yöneterek güç kalitesi ile ilgili yaşanan sorunları çözmenin yolunu sunuyor. Endüstriyel ve ticari tesislerdeki rezonans riskini ortadan kaldırarak üretimdeki gereksiz duruşların önüne geçen ve güç kalitesini artıran DynamiX Static Var Generator, özellikle reaktif güç ihtiyacı değişken olan çelik fabrikaları, madencilik ve inşaat sektöründe yaşanan büyük sorunlara son veriyor. Bu yeni nesil ürünün, geleneksel reaktif güç kompanzasyonu cihazlarına göre daha güvenilir olması ve daha yüksek koruma sağlaması özelliğiyle de öne çıktığını belirten Elektra Elektronik Satış Direktörü İlker Çınar, Static Var Generator’ın üretimine ve satışına 2022 yılında ağırlık vermeyi hedeflediklerini açıkladı.

Tesislerde daha düşük maliyet sağlıyor ve ekipmanların ömrünü uzatıyor

Static Var Generator’ın mükemmel güç kalitesi ile tesislerin enerji kaybını azalttığını, daha düşük maliyet sağladığını ve ekipmanların ömrünü uzattığını ifade eden İlker Çınar, “Static Var Generator, klasik kompanzasyondan farklı olarak, klasik kompanzasyonda yer alan kondansatör, reaktör, kontrol rölesi, şönt reaktörü, kondaktör gibi elemanlara ihtiyaç duymadan çalışabiliyor. Yeni yatırım yapacak ve yeni kurulacak tesislerin yanı sıra hali hazırda kompanzasyon panosu bulunan ve mevcut güçlerini artırmak isteyen firmaların; SVG ile hızlı, güvenilir ve sınırsız adımda hassasiyete sahip bir sistem kurmaları mümkün oluyor. SVG, klasik kompanzasyona kolay adapte olan ve uyumlu çalışan bir yazılım altyapısı da içeriyor. Bu ürün hem kapasitif hem de endüktif yükler için reaktif güç sağlayan bir kompanzasyon sistemi olması hem de aktif filtre ile aynı çalışma prensibine sahip olması ile öne çıkıyor. Reaktif enerji kompanzasyonunda yeni bir standart olan SVG; yük, endüktif veya kapasitif akım ürettiğinde, yük akımını geciktiriyor veya gerilimi yönlendiriyor. Bu noktada SVG, faz açısı farkını tespit ederek akımın faz açısını trafo tarafındaki gerilimle neredeyse aynı hale getiriyor ve şebekeye ön veya gecikmeli akım üretiyor.” dedi.

Enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözüm

Mühendisliği, tasarımı ve üretimi Elektra Elektronik’in bünyesindeki uzman mühendis kadrosuyla gerçekleşen Static Var Generator (SVG) ile enerji kalitesi sorunları yaşayan firmalara yüksek katma değerli çözüm sunduklarını açıklayan Çınar, sözlerine şöyle devam etti; “Elektra DynamiX serisi SVG, geleneksel bir Statik Var Kompansatör ile karşılaştırıldığında; gelişmiş kararlılığı, uzatılmış ürün ömrü, hızlı yanıt sistemi, geniş güç aralığı, geniş kapasitesi, düzgün ayarı, düşük harmonikleri, kararlı sistem voltajı gibi birçok özellik sunuyor ve büyük ölçüde iyileştirilmiş güç kalitesi sağlıyor. Bu inovatif ürün, elektriksel kirlilik anlamına gelen harmoniklerden kaynaklı arızaları engelleyerek tesisin durma noktasına gelmesini önlüyor ve kullanılan makinaların uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Sanayide ve hizmet sektöründe elektrik enerjisini verimli kullanmak için enerji iletim hatlarının ve şebekenin gereksiz yere yüklenmesine sebep olan ve kayıpları artıran reaktif gücü minimum seviyede tutmak gerekiyor. Yoğun Ar-Ge çalışmalarımız sonucunda ürettiğimiz Dynamiserisi Static Var Generator ile işletmeleri bu anlamda büyük bir yükten kurtarıyoruz.”

Reaktif güç cezalarına son vererek milli kaynakların israfını da önlüyor

Sürekli olarak çekilen ve tüketilmeyip üretim tesisine geri gönderilen reaktif enerji sonucu kaybedilen milli kaynaklar işletmelere yüksek meblağlı reaktif güç cezası olarak geri dönüyor. DynamiX serisi SVG ile bu cezaların önüne geçmeye imkan tanıdıklarını vurgulayan Çınar, “Bu sayede milli kaynakların israfını da önlüyoruz. İşletmelerdeki elektronik cihazların doğru ve tam randımanlı olarak çalışmasını sağlayarak cihazların ömrünü de uzatan ürünümüz, sanayide üretim bandının durması sonucu üretimin sekteye uğraması gibi büyük sorunların da önüne geçiyor.” şeklinde konuştu.

Diğer kompanzasyon sistemlerine kıyasla minimum bakım

SVG’nin diğer kompanzasyon sistemlerine kıyasla minimum bakım gerektiren bir cihaz olduğunu belirten Çınar, “DynamiX serisi Static Var Generator, reaktif güç akışının hızlı ve dinamik olarak değiştiği, düşük güç faktörüne sahip, dengesiz yüklerin bulunduğu endüstriyel ve ticari tesisler için eksiksiz bir kompanzasyon çözümü sunuyor. Yüksek THD değerine sahip gerilimin ve dinamik yük değişimlerinin olduğu, yük dengesizlikleri bulunan ve yüksek akım harmoniğe sahip tesislere kolaylıkla uygulanabiliyor. Yanı sıra şebeke koşullarına hassas bütün tesisler, plastik endüstrisi, ofis binaları ve alışveriş merkezleri, endüstriyel üretim tesisleri, endüksiyon ocakları, UPS sistemleri ve veri merkezleri sıklıkla kullanıldığı uygulama alanlarını oluşturuyor. SVG’lerin modüler tasarımı ile birden fazla ünitenin paralel bağlanmasıyla kompanzasyon gücü kolaylıkla artırılabiliyor. IGBT tabanlı yapısı sayesinde harici bir kompanzasyon panosu gerektirmeden kademesiz olarak güç faktörü kontrolü yapılabiliyor. Bunun yanı sıra yük dengeleme ve harmonik filtreleme özellikleri de bulunuyor.” dedi.

13. harmoniğe kadar aktif harmonik filtreleme imkanı

SVG’lerin tek bir pano içerisinde 250kVAr güce kadar kompanzasyon kapasitesi bulunduğunu ifade eden Çınar,“DynamiX SVG kompakt tasarımı, kurulum alanlarını verimli bir şekilde yönetmeye olanak tanıyarak yüksek standartlı bir ekran sağlıyor. 25μs dinamik tepki süresi, yüzde 100 kapasite ile hem endüktif hem kapasitif kompanzasyon imkanı, güç faktörünü 0.99’un üzerinde tutması, 3 iletkenli ve 4 iletkenli bağlantıya uygunluğu,yük dengeleme yapabilmesi ve 13. harmoniğe kadar aktif harmonik filtre özelliği ürünün öne çıkan özelliklerini oluşturuyor. DynamiX serisi SVG’lerimizin duvar tipi ve kaset tipi olmak üzere iki farklı montaj seçeneği mevcut. Her iki montaj yapısında da ürünler aynı performansı sağlıyor. Duvar tipi üniteler 25kVAR, 35kVAr, 50kVAr ve 100kVAr güçlerinde. Kaset tipi yapıda ise bir pano içerisinde 250kVAr güce kadar çıkmak mümkün. Daha yüksek kompanzasyon güçlerinin gerektiği durumlarda birden fazla pano paralel olarak bağlanabiliyor.” diyerek sözlerini tamamladı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri