Faber-Castell sürdürülebilirlik anlayışı ve uygulamalarıyla dünyanın geleceğine değer yaratıyor

Faber-Castell, tüm dünyada kurşun kalem ve boya kalemlerinin hammadde lata ihtiyacını endüstriyel ormanlarından karşılıyor.

  • Faber-Castell, tüm dünyada kurşun kalem ve boya kalemlerinin hammadde lata ihtiyacını endüstriyel ormanlarından karşılıyor.
  • Eğitim ve çocukların gelişimi odağıyla geliştirilen farklı projeleriyle birçok hayata dokunmaya devam ediyor.

260 yıllık köklü geçmişinde temel değerlerinden birini sürdürülebilirlik olarak belirleyen Faber-Castell, global çapta yürüttüğü sürdürülebilirlik faaliyetleriyle dünyanın geleceğine değer katmaya devam ediyor. 

 

Çevreye karşı duyarlılığı ve yenilikçi bakış açısını, yüksek kaliteli ürünleriyle sunan ve tüm dünyada uluslararası pazardaki lider konumunu sürdüren şirket; ekonomik, çevresel ve toplumsal konularda yaptığı çalışmalarla ‘daha iyi bir dünya’ için faaliyetlerine ve çalışmalarına ara vermiyor

 

‘En yeşil’ hammadde ile üretim

 

Çevre dostu endüstriyel üretim yöntemleriyle alanında öncü olan Faber-Castell, sattığı tüm kurşun kalem ve boya kalemleri için hammadde lata ihtiyacını endüstriyel ormanlardan elde ediyor. Faber-Castell’in Brezilya’da kurduğu ormanda her yıl yaklaşık 300 bin yeni ağaç 10 bin hektarlık (100 km²) bir alana ekiliyor ve yetiştiriliyor. Yetiştirilen bu ormanlar Faber-Castell Brezilya’ya yalnızca hammadde üretimi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda 660 endemik hayvan ve bitki türüne ev sahipliği de yapıyor. 

 

Endüstriyel ormanlar sayesinde şirket, hem kalemlerinin hammaddesini ‘en yeşil şekilde’ sağlıyor hem de kendi ormanlarını sürdürülebilir bir şekilde yönetiyor. Faber-Castell, globalde olduğu gibi, Türkiye’de de sorumlu ormancılığın simgesi olarak kabul edilen FSC®, (Forest Stewardship Council) belgesine sahip.  

 

Çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ürünler

 

Faber-Castell ürünlerinin üretiminden sunum ve kullanımına kadar her süreçte de yine sürdürülebilirlik yaklaşımı odağıyla hareket ediyor.  

 

Faber-Castell ürünlerini uluslararası standartta kalite kontrol sistemleriyle üretiyor ve aynı zamanda plastik kullanımını azaltmaya ya da bunları geri dönüştürülmüş malzemelerle değiştirmek için çalışıyor. 

 

Yeni uygulamalarla karbon ayak izini azaltmayı sürdürüyor

 

Kurumsal karbon ayak izini sürekli olarak azaltmayı da kendisine temel hedef olarak belirleyen Faber-Castell, Ocak 2020'den bu yana Peru, Brezilya, Avusturya ve Almanya'daki fabrikalarında 100 yeşil elektrik kullanıyor. Şirket, karbon nötr enerji kaynaklarının oranını daha artırmak için ise Güneydoğu Asya sahalarında güneş enerjisi projeleri uyguluyor. 

 

Ekonomik ve Toplumsal Alanlarda da Sürdürülebilirlik 

 

Faber-Castell dünya çapındaki yaklaşık 8.000 çalışanı ve sağladığı istikrarlı istihdamla ekonomiye de ciddi katkı sağlıyor. Şirket aynı zamanda Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) çalışma şartlarını ve çalışma koşullarına bağlı kalırken, çocuk hakları, güvenliği, fırsat eşitliği ve eğitim konularına da sahip çıkıyor. 

 

Faber-Castell, bu anlayışını Türkiye’ye 2012’den bu yana sürdürdüğü “Yaratıcı Çocuk, Yaratıcı Beyin” seminerleriyle hayata geçiriyor. Pandemi sürecinde dijital ortama taşıdığı etkinlikleriyle, şimdiye kadar 9 binden fazla öğretmene ulaşarak eğitime katkı sağlamayı başaran Faber-Castell; aynı zamanda her çocuğun eşit şartlarda eğitim alması için 2020 yılından bu yana da UNICEF Türkiye’ye destekte bulunuyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri