Geleceğin şirketleri için ‘güçlü güvenlik’ masaya yatırılacak

15.

15. IDC Türkiye BT Güvenliği Zirvesi, 11-12 Mart 2022’de Sapanca’da, 24 Mart’ta ise dijital platformda sektör liderlerini ağırlayacak

Merkezi ABD’de bulunan market araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC) Türkiye tarafından düzenlenen 15’inci ‘IDC Güvenlik Zirvesi’ için geri sayım başladı. Bu yıl ‘Geleceğin Şirketlerinde Güçlü Güvenlik’ temasının işleneceği etkinlik, 11-12 Mart 2022’de Sapanca’da gerçekleşecek. Zirve 24 Mart’ta ise dijital platform üzerinden sektör liderlerini bir araya getirecek. 

 

Türkiye’de önümüzdeki 5 yılda yüzde 6.9 yıllık büyümeyle, 345 milyon dolara ulaşması beklenen güvenlik çözümleri pazarının geleceği masaya yatırılıyor. Bugüne kadarki en büyük ve en kapsamlı güvenlik sektörü buluşmalarını gerçekleştiren ABD merkezli market araştırmaları şirketi International Data Corporation (IDC) Türkiye, bu sene 15’inci kez bilgi güvenliği yöneticilerini ‘IDC Güvenlik Zirvesi’nde bir araya getiriyor. 

 

Şirketler güvenlik stratejilerini yeniden yazıyor

Pandemi ile başlayan ve yeni normal ile devam eden süreçte CISO'ların (bilgi güvenliği yöneticileri) ve güvenlik ekiplerinin sorumlulukları her geçen gün artıyor. IDC Türkiye'nin araştırmalarına göre şirketler, 2022 yılında güvenlik stratejilerini sıfır güven yaklaşımı çerçevesinde gözden geçirirken, BT (bilgi teknolojileri) altyapısının güvenliğini güçlendirmeyi, operasyon teknolojileri güvenliği, veri gizliliği ve veri güvenliği alanında yatırımlarını sürdürmeyi planlıyor. 11-12 Mart’ta Sapanca’da, 24 Mart’ta ise dijital platformda sektör liderlerini ağırlayacak olan IDC Güvenlik Zirvesi 2022’de, bugünün ve yarının güvenlik stratejilerine yön verecek konular, farklı sektörlerin önde gelen BT güvenliği yöneticileri tarafından masaya yatırılıyor. Bu yıl ‘Geleceğin Şirketlerinde Güçlü Güvenlik’ temasının işleneceği etkinlikte CISO oturumları, IDC global ve yerel analist sunumları, paralel oturum ve teknoloji odaklı çalışma grupları yer alıyor. 

 

‘İnovasyon başarı yolunda önemli bir fırsat sunuyor’

IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları konuyla ilgili olarak, “COVID-19 salgını, dijital işletme olma yolunda ilerleyen kuruluşların çok daha iyi ayakta kaldıklarını, hatta yoğun baskı altında başarılı olduklarını kanıtladı. Gelecekteki başarı, artık geleceğin nasıl görüneceğini hayal etmeye veya kriz durumlarına hızlı uyum sağlamak için çabalamaya değil, ‘her an’ zorluklara ve fırsatlara yanıt olarak sürekli inovasyona dayanmaktadır. Yenilik sadece içsel değildir; kuruluşların inovasyon ortakları da dahil olmak üzere ekosistemlerine yaymaları gerekiyor. İnovasyonun artan hızı, inovasyon için yapı taşlarına erişimi temelde demokratikleştiren dijital teknolojiler, yazılımlar, yapay zeka ve bulut tarafından sağlanmayı sürdürüyor. IDC olarak, inovasyon çağında güvenlik teknolojilerinin şirketler için bir fırsat ve hatta inovasyonun hızlandırıcısı olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle Mart ayında gerçekleştireceğimiz IDC Güvenlik Zirvesi’nde, güven ve güvenlikle ilgili birçok konuyu derinlemesine konuşacağız. Sektörel deneyim paylaşımları ve güvenlik ekosistemiyle yaratacağımız sinerji, etkinliğimizde sunacağımız birçok değerden yalnızca birkaçını oluşturuyor” dedi.

 

 

‘Siber tehditler artık finansal riskler oluşturuyor’

IDC Türkiye Araştırma Müdürü Yeşim Öztürk ise şunları söyledi: "Siber saldırılar küresel manşetlerde yer almaya devam ediyor. Dijital kanallara, e-ticarete ve diğer sanal etkileşimlere güvenmek, siber saldırganlar tarafından sömürülen yeni saldırı yüzeylerini genişletmeyi ve güvenlik açıklarına neden olmayı sürdürüyor. Sağlık raporlaması, kişi takibi ve hibrit çalışma modelleri ise kişisel bilgilere yönelik potansiyel risklere katkıda bulunuyor. Fidye yazılımı, kimlik avı, e-posta güvenliği, içeriden gelen tehditler ve devlet destekli saldırılar, önemli kesintilere, yüksek maliyetlere ve itibarın zarar görmesine neden oluyor ve giderek yaygınlaşıyor. Siber tehditler artık ciddi finansal riskler oluşturuyor. Risk ve güvenin etkin yönetiminin zorunlu olduğu günümüzde, ‘güven eşittir değer, marka ve itibar’ anlamına geliyor. Şirketler değişime çevik bir şekilde ayak uydurmalı ve dijital güveni oluşturmak için kurum çapında bir seferberlik başlatmalı." 

Her yıl Mart ve Eylül aylarında düzenlenen zirveye, ülkemizin önde gelen finans, telekom, holdingler, perakende, üretim, hizmet, enerji şirketlerinden üst düzey BT güvenlik yöneticileri ile sektörün lider teknoloji hizmet ve ürün sağlayıcılarının katılması bekleniyor.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri