GNC MAKİNA, KURULUŞ GÜNÜNÜ CNC OPERATÖRLERİ’NE ATFETTİ

USTASINDAN GELECEK NESİLLERE ÖĞÜT ‘’GEÇMİŞİN GELECEĞE REFERANS OLSUN Kİ DAHA İYİSİNİ YAPABİL’’EMEKÇİLERİN GÜNÜ CNC GÜNÜ: 24 MAYISÜretimin gizli kahramanları CNC Operatörleri’ne ait özel bir günün eksikliğini...

USTASINDAN GELECEK NESİLLERE ÖĞÜT ‘’GEÇMİŞİN GELECEĞE REFERANS OLSUN Kİ DAHA İYİSİNİ YAPABİL’’

EMEKÇİLERİN GÜNÜ CNC GÜNÜ: 24 MAYIS

Üretimin gizli kahramanları CNC Operatörleri’ne ait özel bir günün eksikliğini fark eden GNC Makina, kuruluş günü olan 24 Mayıs’ı CNC Operatörleri’ne atfetti. ’Dünya CNC Operatörleri Günü’’ olarak tescillendirilen 24 Mayıs tarihi, emekleriyle üretim sektörüne katkı sağlayan CNC operatörlerinin varlığına dikkat çekmeyi amaçlıyor. GNC Makina CNC günü için bir de film hazırladı.

2010 yılının 24 Mayıs’ında kurulan GNC Makina, bu günü makinaların ardındaki gizli kahramanlara hediye etmeye karar verdi. Emekleriyle üretim sektörünün gelişimine katkı sağlayan operatörleri onurlandırmak amacıyla özel bir gün belirlemeye karar veren GNC Makina, kendi kuruluş gününü Dünya CNC Operatörleri Günü ilan etti.

GNC Makina, operatörlerin nitelikli mavi yaka olduğunun bilinciyle onların "ara eleman" değil "aranan eleman" olduklarına dikkat çekmek istemiş.

Hayatımızın her alanında büyük emek harcayan CNC operatörlerinin takdir edilmesi gerektiğine inan GNC, bu anlamlı günün belirlenmesine böyle karar vermiş. Otomotivden havacılığa, sağlıktan inşaata kadar birçok sektöre değer katmaya devam eden CNC operatörlerine özel bir gün adayarak onlara teşekkürlerini sunmak isteyen GNC Makina, bundan sonraki yıllarda da kuruluş yıldönümleri ile CNC operatörler gününü aynı anda kutlayacak.

‘’24 Mayıs Dünya CNC Operatörleri Günü’’ adına bir de film hazırlayan GNC Makina ilk filminde av tüfeği ustası Mehmet Çekiç’in hikayesini konu alıyor.

‘’KAFADA BİTİRMEDİĞİN İŞİ TEZGAHTA BİTİREMEZSİN’’

Elbert Hubbart’ın ‘’Bir makine sıradan 50 kişinin yapabileceği işi yapar. Sıra dışı bir insanın yapabileceği işi ise hiçbir makine yapamaz.’’ sözlerinden yola çıkan yaratıcı ekip filmde usta olmak için kat edilmesi gereken yollara, eski ustaların çalışma biçimlerine ve alışkanlıklarına dikkat çekiyor.

Filmin Konya Huğulu’da çekilmesinin ise iki sebebi var. Birincisi ilk av tüfeği 1944 yılında Huğulu’da yapılmış. İkincisi ise Konya’nın Huğulu Beldesi’nin şu an tüfek üretimi ve sanayinde önemli bir merkez olması…

Senaryosu Müstesna Yaratıcı İş Fikirleri’ne ait olan filmin başrolünde Türkiye’de ilk av tüfeği yapan Mehmet Şahin’in torunu Mehmet Çekiç var.

Huğulu doğumlu Mehmet Çekiç’in dedesi Şahin, 1944’te o günün zor koşullarında ilk av tüfeğini elle yapmış ve valiye hediye etmiş. El yapımı tüfeğe hayran kalan Vali, Şahin’e isteğini sormuş. Elektrik üreten makine isteyen dede Şahin’e verilen makine bugün hala Belediye Hizmet Binası önünde duruyor. Mesleğe dedesinden el alarak 1988 yılında başlamış olan Mehmet Usta ‘’Kafada bitirmediğin işi tezgahta bitiremezsin’’diyor.

‘’İŞ SENİ ANLATIR’

Usta dediğin zorlu yollardan geçmiş olmalı, meşakkat çekmeli diyen Mehmet Usta ‘’Sonrasında kendini ifade etmene gerek yok yaptığın iş seni anlatır’’ ifadesi ile usta olmanın değerini ifade ediyor.

Teknoloji geliştikçe makineleşmenin öneminin de arttığına dikkat çeken Mehmet Usta işin özünü de bilen ama teknolojiye de ayak uyduran tam donanımlı ustaların yetişmesini arzu ediyor. Mehmet Usta ‘’Geçmişin geleceğe referans olsun ki daha iyi şeyler yaratabilelim’’ diyerek sözlerini bitiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri