Alanya Belediye eski başkanlarından Şevket Tokuş, 94 yaşında vefat etti. Yaşlılığa bağlı semptomlar nedeniyle yaşamını yitiren Tokuş, Galatasaray Lisesi mezunu ve inşaat mühendisiydi. Cenazesi, bugün öğle namazını müteakiben Gürses Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Bektaş Aile Mezarlığında toprağa verilecek. Ailesi taziyeleri Eczacılar Caddesi, Cuma pazarı girişinde kabul edecek. DİM Medya ailesi olarak merhuma Allah'tan rahmet, sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.
Son röportajı
Turizmci, eğitimci (ÖHEP koleji kurucusu), ihracatçı ve siyasetçi kimliğiyle öne çıkan Tokuş, son röportajını 4 yıl önce Mehmet Ali Dim’e vermişti. 17 Şubat 2020 tarihinde DİM TV’de ve Yeni Alanya gazetesinde yayınlanan röportajında yaşamına, yaptıkları hizmetlere ve Alanya tarihine ilişkin bazı gerçekler de ilk kez gün yüzüne çıkmıştı.
Şevket Tokuş Kimdir?
Hayatını anlatan Tokuş, "Galatasaray Lisesi’nde okudum. 1951 yılında Galatasaray Lisesi'nden mezun oldum. Eşim Lale Hanım ise İngiliz Lisesi mezunuydu. Bizim tanışmamızda Alanya’nın turizm şehri olmasının etkisi var. Eşim o dönem annesi ve babasıyla birlikte, amcam Ahmet Tokuş’un yaptığı, eski gaz deposundan dönme Alanyam Otel’e gelmişlerdi. Orada tanıştık. Baktık ki fikirlerimiz uyuşuyor, evlenmeye karar verdik. Eşim Lale Hanım'ın İngilizcesi ve Fransızcası çok iyi seviyedeydi. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünde okudum. Tahsilim bittikten sonra Avrupa’ya gittim. Fakat vatanın sesi çağırmaya başladı. Dayanamadım. Hemen Alanya’ya döndüm. O zamanlar Alanya Karayolları yeni kurulmuştu. Kadroda bir boşluk varmış. Beni oraya tayin ettiler. Şef muavini olarak 1 sene muavinlik öğrendim. Daha sonra Alanya Karayolları’nın şefi oldum. Daha sonra 2 yıl askerlik yaptım. Allah’tan şansıma benim buradaki şefim Elazığ’da bölge müdürüymüş. Onun sayesinde askerliği kral gibi yaptım. Tabi o da benim kıymetimi bildiği için, Malatya Erhaç Havalimanı’nı ana yola bağlayan yolun yapım işini bana verdiler. Beni şantiye şefi yaptılar. Yolu hemen bitirdim. Çok memnun kaldılar. Böylece askerliğimin bir kısmında yol yapmış oldum. Ardından erken terhis oldum. Askerlik dönüşü müteahhitlik işine başladım. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) büyük işlerini yaptım. Söylediklerine göre o dönem Antalya’nın en büyük müteahhidi bizmişiz. Ben daha sonra Alaattin Otel'i işletmeye başladım. Karayolları’ndan bir arkadaşla ortak başladık. Daha sonra ortağın varisleri payını satmak istedi, biz aldık. Böylece otel sektörüne de giriş yapmış olduk. Alanya'da motel denilen olayı ilk başlatan benim" dedi.